7 ασκήσεις για τέλεια καλλίγραμμα πόδια!

Κάνε τα πόδια σου να δείχνουν σαν μοντέλου!

7 ασκήσεις για τέλεια καλλίγραμμα πόδια!

Μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι κοντά, ωστόσο εσύ θέλεις να είσαι πάντα σε φόρμα και όταν έρθει εκείνη η ώρα των καυτών σορτς και των μαγιό να έχεις φτιάξει κορμάρα.

Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δίαιτα αλλά και σκληρή γυμναστική! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ακολούθησε την γυμναστική της Ελένης Μενεγάκη και χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Τα πόδια μας είναι από τα πιο σημαντικά σημεία στο σώμα μας που πρέπει να είναι γυμνασμένα! Μιας και τον χειμώνα φοράμε mini φούστες και φορέματα.

Δείτε ακόμη: Χριστίνα Μπόμπα: Μετέτρεψε το σπίτι της σε γυμναστήριο! Δείτε την σκληρή γυμναστική που ακολουθεί!

Αυτές είναι ασκήσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε καλλίγραμμα πόδια!

1 Σκουάτ (ή αλλιώς καθίσματα)

image

Τα σκουάτ είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας, σωστά; Αν όχι, θα έπρεπε γιατί είναι τα μόνα που μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν το σχήμα των ποδιών και του πισινού σου. Αν θες να σηκώσεις-σφίξεις-τονώσεις τα οπίσθιά σου, κάνε τρία σετ των 18 σκουάτ τρεις ημέρες την εβδομάδα. Μόλις αρχίσεις να βλέπεις τα θαυματουργά αποτελέσματα αυτής της άσκησης δε θα θες να την αποχωριστείς!

2. Σκουάτ διαρκείας

Το σκουάτ «διαρκείας» δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το χρόνο σου ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου; Σκέψου το, γιατί μόνο 2 λεπτά σκουάτ διαρκείας την ημέρα μπορεί να φέρει τέτοια αλλαγή στο σώμα σου που δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.

3. Σκουάτ πηδηματάκια

Τα σκουάτ πηδηματάκια είναι αυτό που κάνεις όταν περιμένεις στην ουρά για ταμείο στο μανάβικο. Εντάξει είμαι λίγο υπερβολική αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις αυτή την άσκηση στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Τρία σετ των 10, τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα σταματήσεις να ζηλεύεις το πόδι της Ζιζέλ. Μπόνους: αυτή η άσκηση κάνει καλό τόσο στα πόδια και τους γλουτούς όσο και στην καρδιά.

4. Προβολές

image

Σου έχει τύχει καμιά φορά όταν μιλάς στο τηλέφωνο να παίζεις με το βηματισμό σου ρίχνοντας όλο το βάρος του σώματός σου πότε στο ένα πόδι και πότε στο άλλο; Αν ναι, δε φαντάζεσαι πόσο καλό έχεις ήδη κάνει στη σιλουέτα σου. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να απομονώσεις τη μεγαλύτερη ομάδα μυών των ποδιών γυμνάζοντας παράλληλα και τους γλουτούς σου. Τρία σετ των 15, τρεις φορές την εβδομάδα και είσαι τζετ.

5. Προβολές με πηδηματάκι

Η αμέσως επόμενη καλύτερη άσκηση από τις προβολές είναι οι προβολές που ακολουθούνται από πηδηματάκι. Ξέρω, τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως εδώ αλλά είναι τόσο έντονη η εκγύμναση των ποδιών σου που θα νιώσεις αμέσως το κάψιμο. Κάψιμο=τέλεια γραμμή. Ξεκίνα με τρία σετ των 10, τρεις φορές την εβδομάδα και αύξησέ τις ανάλογα με τις αντοχές σου.

6. Γέφυρα

image

Ωραία άσκηση που μπορείς να την κάνεις και ενώ βλέπεις τηλεόραση. Γυμνάζει πόδια, γλουτούς και κάτω κοιλιακούς. Την επόμενη μέρα θα νιώθεις το κάψιμο στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Δοκίμασέ την με τρία σετ των 10 καθημερινά.

7. Ανύψωση γονάτων

image

Σήκωσε το πόδι σου λυγισμένο στο ύψος της λεκάνης. Κάνε αυτή την άσκηση για δύο λεπτά, ξεκουράσου και επανάλαβε για 5 φορές.

Αυτό ήταν! Νιώθεις το κάψιμο; Όσο πιο έντονο τόσο το καλύτερο! Ολοκλήρωσε τη γυμναστική σου με ένα 20λεπτο τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμβηση και με ευχαριστείς τον άλλο μήνα που θα δεις τη διαφορά!