Θέλεις και εσύ στητό στήθος τώρα; Με αυτές τις 4 ασκήσεις θα το αποκτήσεις!

Μπορείς να τις κάνεις και εσύ!

Θέλεις και εσύ στητό στήθος τώρα; Με αυτές τις 4 ασκήσεις θα το αποκτήσεις!

Μπορείς να τις κάνεις και εσύ! Θέλεις και εσύ στητό στήθος τώρα; Με αυτές τις 4 ασκήσεις θα το αποκτήσεις! Ξεκίνα τώρα!

Άσκηση 1η
Για να τονίσεις το άνω τμήμα του στήθους, ξάπλωσε ανάσκελα και κάνε κάμψεις ανεβάζοντας τα πόδια σου σε πιο ψηλό σημείο από αυτό του στήθους. Για να διαβαθμίσεις τη δυσκολία, ξεκίνα ακουμπώντας τα γόνατα και τελείωσε στηριζόμενη στις μύτες των ποδιών σου.

Άσκηση 2η
Κράτα μία λαστιχένια μπάλα ανάμεσα στις παλάμες σου στο ύψος του στήθους σου και άσκησε ίδια δύναμη και με τα δύο χέρια σου προς τη μέσα μεριά.

Άσκηση 3η
Κράτα ένα λάστιχο από τις λαβές και πάτησε με το πόδι σου στη μέση του. Αρχική στάση της άσκησης είναι οι αγκώνες να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών στο άνοιγμα των ώμων και σε ύψος όσο αυτοί. Επίσης, έχε τους πήχεις σου παράλληλους. Η άσκηση ξεκινά με την πίεση στο λάστιχο και την προσπάθειά σου να το σπρώξεις προς τα πάνω.

Άσκηση 4η
Μοιάζει πολύ με το άνοιγμα της εφημερίδας. Ξάπλωσε ανάσκελα κρατώντας από ένα αλτηράκι σε κάθε χέρι. Οι παλάμες σου να βρίσκονται πάνω από τους ώμους. Άνοιξε τα χέρια σου μέχρι αυτά να φθάσουν στην ίδια ευθεία με το σώμα σου.

Η γυμναστική κάτω από το νερό που θα σε σώσει το καλοκαίρι!

Ακόμη και αν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο να γυμναστείς, τώρα το καλοκαίρι. Βρήκαμε αυτή τη γυμναστική κάτω από το νερό που θα σε σώσει!

Tο πρόγραμμά σου

Κρατώντας μία μπάλα, κολύμπησε ελεύθερο για 10 μ. χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σου. Κάνε 5 επαναλήψεις με διαλείμματα όχι πάνω από 30”.
Κράτα την μπάλα στην επιφάνεια και, από κάθετη θέση, κάνε μικρές αναπηδήσεις με ένα ένα πόδι να λυγίζει
προσπαθώντας να φτάσει το γόνατο την μπάλα. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με διαλείμματα 30”.
Στην ίδια θέση και με την μπάλα μπροστά από το στέρνο, κάνε απαγωγές ποδιών, 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Κρατώντας την μπάλα πάνω από το μέτωπό σου, κάνε κάθισμα ώσπου το νερό καλύψει το πιγούνι σου και στη συνέχεια έκταση κορμού και δαχτύλων όσο γίνεται πιο ψηλά. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Μετά από διάλειμμα 3-5 λεπτών, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μισό του προγράμματος.
Κράτησε ξανά την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά κολυμπώντας για 10 μέτρα σε ύπτια θέση.
Κάνε 5 επαναλήψεις.
Για να είναι αποδοτικό το κολύμπι, βάλε σαν στόχο ένα σημείο, π.χ., ένα βράχο που θα σε καθοδηγεί για να μην ξεφύγεις από την παράλληλη πορεία. Εάν μετά τις 2 επαναλήψεις δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά, εκτέλεσε τις υπόλοιπες επιστρέφοντας σε πρηνή θέση.
Βγες λίγο πιο ρηχά ώστε να έχεις τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα για μεγαλύτερη σταθερότητα και την επιφάνεια του νερού στο ύψος του στέρνου μας.
Στις υπόλοιπες ασκήσεις ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κάθετη θέση, τεντωμένος, με τους ώμους καλά τοποθετημένους πίσω και τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σε ενεργητική κατάσταση.
Με τα χέρια σε διάσταση και σε γωνία 45 μοιρών, φέρε όσο περισσότερο νερό μπορείς με κυκλικές κινήσεις προς τα μέσα. Κάνε 2 σετ των 20 επαναλήψεων και διάλειμμα όχι μεγαλύτερο των 30”.
Με τα χέρια τεντωμένα μπροστά από το στήθος και τις παλάμες στο νερό παράλληλες μεταξύ τους, με τα δάχτυλα σφιχτά ενωμένα, κάνε πιέσεις προς τα μέσα. Ολοκλήρωσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Στην ίδια θέση αλλά αυτή τη φορά με τα χέρια σε έκταση και τις παλάμες στραμμένες προς τα έξω, εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με πιέσεις προς τα έξω.
Με τα χέρια αυτή τη φορά τεντωμένα και τοποθετημένα δίπλα από τους απαγωγούς και λίγο πιο πίσω και τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, κάνε πιέσεις τρικεφάλων με τους αγκώνες όσο μπορείς να κατευθύνουν την κίνηση και να μη χαλαρώνουν και να ανοίγουν. Εκτέλεσε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων.
Θες να φαίνεσαι πιο ψηλή και πιο αδύνατη; Ακολούθησε αυτήν την άσκηση!
Απόκτησε το σώμα που ποθείς!

Θες κι εσύ να φαίνεσαι πιο ψηλή και πιο αδύνατη; Δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις παρά να ακολουθήσεις αυτήν την άσκηση!

Ξεκίνα αυτό το είδος γυμναστικής και θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου.

Όλες θα γίνουμε wannabe μπαλαρίνες και υπάρχει λόγος! Η επιστροφή στο μπαλέτο δεν είναι τυχαία, μιας και οι ντελικάτες κινήσεις βοηθούν στην καλύτερη ισορροπία και στην επιμήκυνση των μυών.

Οπότε, καταφέρνεις και να δείχνεις πιο ψηλή και αδύνατη ενώ και οι θερμίδες που καις είναι ιδανικές για ένα πιο αδύνατο σώμα.

Βέβαια, πρέπει να θυμάσαι πως με το μπαλέτο το σώμα κουράζεται υπερβολικά αφού η κάθε κίνηση μπορεί να διαρκεί πολύ και κινδυνεύεις από τραυματισμούς.

Οπότε, ξεκίνα δειλά δειλά μπαλέτο ενηλίκων, κάνε τις ασκήσεις μέχρι το σημείο εκείνο που δεν κινδυνεύεις και δεν καταπονείς το σώμα σου και με τον καιρό και την εξάσκηση μπορείς να γίνεις μια πρίμα μπαλαρίνα.

ΠΗΓΗ shape.gr