Ασκήσεις μέσα στο νερό για ένα σφικτό, καλλίγραμμο κορμί!

Ασκήσεις μέσα στο νερό για ένα σφικτό, καλλίγραμμο κορμί!

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ! Έτσι, τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος που η άσκηση μπορεί να γίνει ακόμη πιο fun και δροσιστική αφού πλέον μπορείς να γυμναστείς στη θάλασσα ή στην πισίνα ακολουθώντας ένα απλό ασκησιολόγιο μέσα στο νερό. Η Σάντυ Κανιού, Fitness Coach, σου δείχνει τον τρόπο!

σάντυ κανιού

Step by step για αεροβική στο νερό

Step 1:

Αρχικά, θα χρειαστείς ένα μακαρόνι και το μαγιό σου. Ξεκίνα λοιπόν με ήπιο τρέξιμο μέσα στο νερό-το νερό πρέπει να φτάνει στο ύψος της μέσης σου- ούτως ώστε με την αντίστασή του να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Step 2:

Συνέχισε κρατώντας το μακαρόνι και μπαίνοντας στο νερό μέχρι το ύψος των ώμων σου βύθισέ το. Κρατώντας το βυθισμένο κάτω από την επιφάνεια του νερού, τράβηξε το προς το μέρος σου και μετά απώθησέ το. Επανάλαβε την κίνηση 10-12 φορές για τρία σετ. Με τη συγκεκριμένη άσκηση αυτή ενεργοποιείς την πλάτη και το στήθος.

Step 3:

Πέρασε το μακαρόνι πίσω από την πλάτη και κράτησέ το κάτω από τις μασχάλες.

Κινήσεις-ματ για τέλειους κοιλιακούς

  • Τέντωσε τα πόδια σου μπροστά και μετά μάζεψέ τα κοντά στο στήθος. Επανάλαβε 10-12 φορές για τρία σετ.
  • Στη συνέχεια από την ίδια θέση τέντωσε τα πόδια μπροστά ξανά και κάνε ψαλιδάκια. Επανάλαβε την κίνηση μετρώντας 10 φορές για κάθε πόδι.
  • Διατήρησε τα πόδια σου τεντωμένα με τα πέλματα σε θέση flex (τσαρούχι) και μετά άνοιξέ τα, ενώ σε θέση point (μυτούλα) τα κλείνεις. Επανάλαβε 15 φορές για τρία σετ. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική άσκηση που ενεργοποιεί και τονώνει τους προσαγωγούς.

Tips:

Το ασκησιολόγιο πρέπει να πραγματοποιείται σε σημεία που δεν πατάς μέσα στο νερό, καθώς έτσι η προσπάθεια μεγιστοποιείται. Επίσης, καλό είναι να φροντίζεις να εκπνέεις σε κάθε προσπάθεια. Και μην ξεχνάς ότι φροντίζοντας το σώμα σου, σέβεσαι πάνω από όλα τον εαυτό σου!

Facebook: Σάντυ Κανιού Wellness Coach

Instagram: sandy.kaniou