Ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα!

Τα λάστιχα αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο να γυμναστείς παντού ανά πάσα ώρα και στιγμή, δίχως έξοδα, δίνοντας στους μυς και στην ψυχολογία σου, σούπερ τόνωση! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να προμηθευτείς ένα λάστιχο της ανάλογης αντίστασης με το αθλητικό σου επίπεδο.

Συνοπτικά, δες τα πλεονεκτήματα της άσκησης με λάστιχα αντίστασης:

  • Γυμνάζεις σε μεγάλο εύρος τους μυς του σώματος
  • Καις θερμίδες
  • Τονώνεις όλο το σώμα
  • Είναι ακίνδυνα για τις αρθρώσεις
  • Ανεβάζεις προοδευτικά το επίπεδο της δυσκολίας ( υπάρχουν λάστιχα ήπιας,μέτριας και αυξημένης αντίστασης)
  • Μπορείς να τα έχεις παντού μαζί σου( στο συρτάρι στο γραφείο, παντού στο σπίτι , στη βαλίτσα όταν πηγαίνεις διακοπές ) για να είσαι πάντα σε φόρμα
  • Είναι πολύ οικονομικά

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΙΑ

Μπορείς να δέσεις στα πόδια του γραφείου, του τραπεζιού ή στο καλοριφέρ το λάστιχο και αυτό αρκεί για να γυμνάσεις τους μυς του ποδιού

ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΣ

Τοποθετείς το ένα πόδι μέσα στο λάστιχο στο ύψος του αστραγάλου και με τεντωμένο το πόδι κάνεις μία κλωτσιά μπροστά, φροντίζοντας το να ορίζεις από τον πυρήνα(κοιλιά) το εύρος της κίνησης.

Επαναλαμβάνεις 10 - 12 φορές επί 3 σετ.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΣ

Τοποθετείς το ένα πόδι μέσα στο λάστιχο (προαιρετικά για καλύτερη στήριξη στηρίξου από ένα σταθερό σημείο) ξανά στο ύψος του αστραγάλου και κάνεις μια κλωτσιά, αυτή τη φορά φέρνοντας το πόδι μπροστά και πλαγίως από το αντίθετο.

Επαναλαμβάνεις 10 -12 φορές επί 3 σετ.

ΟΠΙΣΘΙΟΙ ΜΗΡΙΑΙΟΙ

Τοποθετείς το ένα πόδι μέσα στο λάστιχο αυτή τη φορά γυρίζοντας πλάτη στο σημείο που στις προηγούμενες ασκήσεις κοιτούσες. Το λάστιχο παραμένει στο ύψος του αστραγάλου ενώ κάνεις μια έντονη κλωτσιά προς τα πίσω και επαναφέρεις στην αρχική θέση.

Επαναλαμβάνεις 10-12 φορές επί 3 σετ.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΡΙΑ

Ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα

ΚΑΜΨΗ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Τοποθετείς το ένα πόδι στο κέντρο του λάστιχου, ενώ τα χέρια σου βρίσκονται παράλληλα με τις πλευρές. Έπειτα κάνεις κάμψη και έκταση δικεφάλου, φροντίζοντας οι αγκώνες να μη ξεκολλάνε από τα πλευρά.

Επαναλαμβάνεις για 12 -15 φορές επί 3 σετ.

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ

Κάθεσαι σε μια καρέκλα ενώ έχεις στερεώσει το λάστιχο σε ένα σταθερό σημείο. Φροντίζεις να κρατάς ίσια την πλάτη και τη μέση. Στη συνέχεια λυγίζεις τους αγκώνες ενώ έλκεις το λάστιχο μέχρι τα χέρια να σχηματίσουν ορθή γωνία και τεντώνεις ξανά στην αρχική θέση.

Επαναλαμβάνεις 10- 12 φορές επί 3 σετ.

ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΩΜΩΝ

Τοποθετείς το ένα πόδι στο κέντρο του λάστιχου και τεντώνεις το ένα χέρι στο πλάι μέχρι το ύψος των ώμων. Επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση με το αντίθετο χέρι.

Δουλεύεις εναλλάξ 6 φορές σε κάθε χέρι επί 3 σετ.

Facebook: Σάντυ Κανιού Wellness Coach

Instagram: sandy.kaniou