Μεγάλη προσοχή για όσους καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο! Από τι κινδυνεύουν οι ατμιστές;

Μεγάλη προσοχή για όσους καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο! Από τι κινδυνεύουν οι ατμιστές;

Είναι τελικά πιο υγιεινό από το κανονικό τσιγάρο;

Πολλοί καπνιστές στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα ξεκινούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ήσυδυάζουν και τα δύο για να μετριάσουν τον κανονικό τσιγάρο. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Η δίαιτα των 8 ωρών που κάνει θραύση! Την συνιστούν μέχρι και οι γιατροί

Περισσότερα συμπτώματα εμφανίζουνόσοι καπνίζουν ηλεκτρονικό και κανονικό τσιγάρο!

Αυτοί λοιπόν που συνδυάζουν και τους δύο τύπους τσιγάρων, βάση μιας σουηδικής επιστημονική έρευνας, δείχνει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι συχνότερη μεταξύ των ήδη καπνιστών, σε σχέση με τους πρώην ή τους μη καπνιστές. Αυτός ο τύπος καπνιστών κατέληξε η έρευνα πως έχει περισσότερα αναπνευστικά συμπτώματα,όπως επίμονο βήχα, λαχάνιασμα και παραγωγή βλεννών.

Σύμφωνα εξάλλου με τις εκτιμήσεις των σουηδών ερευνητών, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βοηθά κάποιον να κόψει το κάπνισμα, «ούτε μπορούν να προωθούνται στην αγορά ως ασφαλής εναλλακτική λύση στα συμβατικά τσιγάρα».

Τι μπορεί να πάθουν οι ατμιστές;
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη προκαλούν άμεσα σκλήρυνση των αρτηριών του ατμιστή. Η σκλήρυνση αυτή είναι γνωστό ότι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή.

Η μικρή μελέτη έγινε σε 15 άτομα με μέση ηλικία 26 ετών, που έκαναν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου με ή χωρίς νικοτίνη επί 30 λεπτά. Στη συνέχεια ελέγχθηκε η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός παλμός και η κατάσταση των αρτηριών τους.

Δείτε επίσης: "Είμαι 34 και δεν έχω κάνει ποτέ σχέση ενώ οι φίλες μου έχουν παντρευτεί! Μήπως κάνω κάτι λάθος;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά

Διαπιστώθηκε ότι στα άτομα που είχαν ατμίσει τσιγάρο με νικοτίνη, είχαν αυξηθεί σημαντικά τόσο η πίεση όσο και οι παλμοί της καρδιάς τους, ενώ είχε περίπου τριπλασιασθεί -έστω και παροδικά- η αρτηριακή ακαμψία, σε σχέση με όσους είχαν ατμίσει τσιγάρο χωρίς νικοτίνη.