Έχεις ακμή; Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρως! Κάνουν κακό στο δέρμα σου...

Έχεις ακμή; Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρως! Κάνουν κακό στο δέρμα σου...

Έχετε ακούσει για άτομα που κόβουν τη ζάχαρη για να κάνουν το δέρμα τους καλύτερο. Και ίσως να έχετε ακούσει ακόμη και τον όρο «gluten face», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το πρησμένο ή κόκκινο δέρμα. Άραγε μπορούν κάποια τρόφιμα να χειροτερέψουν την επιδερμίδα;

Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην επιστημονική κοινότητα και την κοινότητα ευεξίας. Η δερματολόγος Laurel Geraghty, δίνει απαντήσεις. Διαβάστε παρακάτω....

Η Geraghty λέει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη διατροφή και το δέρμα - με κάποιες επιφυλάξεις: «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα υποδηλώνουν ότι αυτό που ονομάζεται «δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη» θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την ακμή στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτήν».

Οπως αναφέρει το Women’s Health, μια δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιέχει πολλούς απλούς υδατάνθρακες (όπως το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά και το ψωμί). Επειδή αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ήδη αρκετά κοντά στη ζάχαρη, το σώμα δεν απαιτεί πολλή ενέργεια για να τα επεξεργαστεί, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα έχουν αυτό το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωσή της.


Τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιδεινώνουν την ακμή

Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η Geraghty επισημαίνει την ύπαρξη κάποιων ενδείξεων, που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι τύποι γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα δέρματα επιρρεπή στην ακμή. Οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να είναι χειρότερο για το δέρμα από το γάλα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, οι δερματολόγοι δε συστήνουν σε κανέναν να αλλάξει δραματικά την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνει μόνο λόγω του δέρματός του, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες ειδικά στις νέες γυναίκες.

Λάβετε υπόψη ότι και οι δύο αυτές τροφές φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά μόνο τους ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα με την ακμή. Αν δεν έχετε καθόλου ακμή, μη κόψετε αυτές τις τροφές για χάρη του δέρματός σας. «Αν είστε από τους ανθρώπους με τάσεις ακμής, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε μια από αυτές τις δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να βοηθήσετε το δέρμα σας, καθώς επίσης και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων».

Δείτε ακόμη: "Έχω καθημερινή ερωτική επαφή. Μπορεί να χαλαρώσει ο κόλπος μου; "- Ο γυναικολόγος απαντά...

Ένα πράγμα για το οποίο σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε είναι η γλουτένη. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να με έπεισε ότι η γλουτένη έχει κάποια σχέση με την ακμή», υπογράμμισε η δερματολόγος. «Έτσι, αν σας αρέσει η γλουτένη, μη τη στερηθείτε!»

iefimerida.gr