"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Τι μπορεί να είναι αυτό;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς. Διαβάστε παρακάτω...

Κάθε φορά που κάνω σεξ με τον σύντροφό μου πονάω αρκετά. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ο πόνος στην επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία ορίζεται ως επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων που βιώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η βίωση πόνου με μερική κολπική είσοδο και/ή συνουσία είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Τουλάχιστον το 60% των γυναικών βιώνουν συμπτώματα δυσπαρευνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους και για το 15% είναι επανεμφανιζόμενο πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Χημική δίαιτα express: Χάστε 7 κιλά σε 7 ημέρες

Η δυσπαρευνία, αν είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη, είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρή ενόχληση στις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας. Η δυσάρεστη αίσθηση στην είσοδο του κόλπου ή εντός των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη συνουσία προκαλείται συνήθως από ανεπαρκή διέγερση και ύγρανση, εφόσον φυσικά έχουν αποκλειστεί παθολογικές αιτίες, όπως η ενδομητρίωση. Συνθήκες που αφορούν τη φυσιολογία, όπως ανεπαρκείς ορμόνες (π.χ. στην εμμηνόπαυση), μπορούν να μειώσουν τη λίπανση.

Δείτε ακόμη: Χημική δίαιτα express: Χάστε 7 κιλά σε 7 ημέρες

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να δώσουν λύση, ώστε η συνουσία να γίνεται άνετα τόσο σε γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας λόγω ηλικίας όσο και σε γυναίκες με συμπτώματα αιδοιοδυνίας. Η αύξηση της ενυδάτωσης της περιοχής σε συνδυασμό με την αύξηση της ελαστικότητας του βλεννογόνου μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.