Είσαι έγκυος; 3+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις και δεν σου λέει κανείς!

Τι να περιμένεις!

Είσαι έγκυος; 3+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις και δεν σου λέει κανείς!

Είσαι από τις τυχερές που θα γίνουν σύντομα μανούλες; Ανησυχείς για το τι θα συμβεί στο σώμα σου τώρα που περιμένεις τον μπέμπη ή την μπέμπα;

Σταμάτα να αγχώνεσαι! Το Youweekly.gr είναι εδώ και σου παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρεις ότι θα σου συμβούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Το μπάνιο μου στην πισίνα και οι 5 τρόποι για να προστατεύσω το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία μου απ' το χλώριο!

Θα ματώνουν τα ούλα σου

Εάν ενώ είσαι έγκυος και πλένεις τα δόντια σου παρατηρήσεις ότι βγαίνει αρκετό αίμα από τα ούλα μην φρικάρεις! Οι έγκυες γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης, γεγονός που προκαλεί στα αγγεία να γίνονται μεγαλύτερα, πιο διαπερατά και πιο κοντά στην επιφάνεια των ούλων σας. Λόγω αυτού, τα αιμοφόρα αγγεία έρχονται πιο εύκολα σε επαφή με βακτήρια στο στόμα σας, οδηγώντας σε φλεγμονή και αιμορραγία.

Θα νιώθεις έτοιμη να σκάσεις

Οι οιστρογόνοι ορμόνες αυξάνονται κατά την εγκυμοσύνη, προκαλώντας πρήξιμο και δημιουργία περισσότερης βλέννας, οδηγώντας σε γυναίκες που έχουν συμφόρηση, μια κατάσταση που ονομάζεται "ρινίτιδα εγκυμοσύνης". Δεν είναι τόσο σοβαρή κατάσταση, αν και τα συμπτώματα της ρινίτιδας μπορεί να είναι παρόμοια με πιο σοβαρές καταστάσεις όπως οι αλλεργίες ή οι λοιμώξεις του κόλπου.

Δείτε ακόμη: Κι όμως το κάνουμε όλοι! Οι επεξεργασμένες τροφές που δεν κάνει τα τρώμε!

Θα σου τρέχουν λίγα...σαλάκια

Όπως η συμφόρηση, το υπερβολικό σάλιο πιθανότατα σχετίζεται με την αύξηση των οιστρογόνων, σύμφωνα με τους ειδικούς του ιατρικού τομέα. Η αύξηση της ροής του αίματος μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερου σάλιου. Η αυξημένη παραγωγή και συσσώρευση σάλιου στο στόμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ονομάζεται «ptyalism gravidarum». Αυτό συχνά είναι δυσάρεστο και άκομψο για τις έγκυες γυναίκες, αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ανησυχία τους.

Δείτε ακόμη: Ποιες είναι οι 5 βασικές κινήσεις για γρήγορο μαύρισμα που διαρκεί!

Θα νιώθεις ότι σε έχουν κλωτσήσει...στον καβάλο!

Η δυσλειτουργία του Symphysis pubis μπορεί να προκαλέσει πόνο στην εμπρόσθια περιοχή της πυέλου και «κάψιμο» της σύσφιξης του κόλπου, μια άρθρωση στο ηβικό κόκαλο ή ιερολαϊκή άρθρωση, τον σύνδεσμο μεταξύ του ιερού και της λεκάνης. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες του SPD, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται σε αυξανόμενα επίπεδα της ορμονοσυσσωματίνης, η οποία βοηθά τους συνδέσμους να γίνουν ελαστικοί κατά την προετοιμασία για τον τοκετό. Πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ορμόνης μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στην άρθρωση. Όπως και να έχει, να ξέρεις ότι τα νέα αυτά είναι ευχάριστα για την υγέια του μωρού!