Βλεφαρίτιδα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις! Πώς να την αντιμετωπίσεις!

Ποια είναι τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας και πως να την αντιμετωπίσεις!

Βλεφαρίτιδα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις! Πώς να την αντιμετωπίσεις!

Έχεις υποψίες ότι κάτι δεν παέι καλά με τις βλεφαρίδες σου;

Το Youweekly.gr σου εξηγεί ποια σημάδια μαρτυρούν ότι έχεις βλεφαρόπτωση και πως να το αντιμετωπίσεις! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Δεν αντέχεις άλλο την ζέστη; Τα 6+1 tips για να επιβιώσεις τις ζεστές μέρες του Αυγούστου!

Πώς καταλαβαίνεις αν έχεις βλεφαρίτιδα;

Αν υπάρχει παρουσία flecks (πιτυρίδα) πάνω στις βλεφαρίδες των ασθενών και τους φλεγμαίνοντες αδένες.

Σημαντικό διαχωρισμό αποτελεί το γεγονός αν η βλεφαρίτιδα συνοδεύεται από σταφυλοκοκκική επιμόλυνση. Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό από τα μικρά έλκη που παρουσιάζει μια τέτοια επιμόλυνση στις βάσεις των βλεφαρίδων.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η βλεφαρίτιδα αυτή συνοδεύεται από ροζοδόχο ακμή.

Δείτε ακόμη: Θερμοπληξία: Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης του καλοκαιριού;

Πώς θεραπεύεται η βλεφαρίτιδα;

Η βλεφαρίτιδα είναι μια κατάσταση που μπορεί να μην θεραπευθεί, αλλά και που μπορεί να ελεγχθεί με μερικά απλά καθημερινά μέτρα όταν βρίσκεται σε έξαρση:

Τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, βρέχετε μία καθαρή πετσέτα με ζεστό νερό ή χαμομήλι (όχι ζεματιστό). Αφού το στίψετε, τοποθετήστε το επάνω από τα κλειστά βλέφαρα για ένα έως τρία λεπτά. Καθώς αυτό χάνει τη θερμοκρασία του, βρέξτε το ξανά δύο ή τρεις φορές. Αυτό θα μαλακώσει και θα χαλαρώσει την απολέπιση και τις εκκρίσεις.

Δείτε ακόμη: Κεράσια: Το άγνωστο μυστικό για την υγεία του οργανισμού μας!

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά στην υγροποίηση των λιπαρών εκκρίσεων από τους σμηγματογόνους αδένες των βλεφάρων, πράγμα που βοηθά στην πρόληψη αναπτύξεως χαλάζιου, δηλαδή του φλεγμονώδους ογκιδίου μέσα στον σμηγματογόνο αδένα του βλεφάρου.

Ελαφρά πλύση των βλεφαρίδων (όχι του ματιού) με Baby Shampoo (θα πρέπει να αραιώνετε 1 σταγόνα Baby Shampoo σε 10 σταγόνες νερό).

Εάν έχει συνταγογραφηθεί αλοιφή αντιβιοτικού, επαλείψτε τη βάση των βλεφαρίδων (συνήθως πριν τον βραδινό ύπνο), χρησιμοποιώντας την άκρη του δακτύλου σας ή ένα κομμάτι βαμβάκι.

Απλά, καθημερινά μέτρα υγιεινής θα μειώσουν τον αριθμό των πρόσθετων φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρειάζονται για τον έλεγχο της βλεφαρίτιδας και των συμπτωμάτων της.