Αισθάνεσαι έντονη φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή; 5+1 tips που θα σε σώσουν!

Πώς θα απαλλαγείς από την φαγούρα στην εαυίσθητη περιοχή...

Αισθάνεσαι έντονη φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή; 5+1 tips που θα σε σώσουν!

Νιώθεις έντονη φαγούρα στην... ευαίσθητη περιοχή και δεν ξέρεις πως να απαλλαγείς;

Το Youweekly.gr σου έχει τη λύση! Αυτοί είναι οι 5+1 τρόποι με τους οποίους θα προστατευτείς από τον ανεπιθύμητο κνησμό... Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Νατάσα Βαρελά: Τι είναι η διάτρηση στομάχου που "σκότωσε" την 30χρονη δημοσιογράφο;

1. Επιλέγοντας τα σωστά εσώρουχα

Τα βαμβακερά εσώρουχα βοηθούν στην εκτόνωση της υγρασίας σε αντίθεση με τα νάιλον. Έτσι μειώνουν την υγρασία της περιοχής, καθιστώντας τη μη ευνοϊκή για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

2. Δίνοντας προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού

Κατάλληλα θεωρούνται τα δερματολογικά σαπούνια με ελαφρώς όξινο pH και φυσικά καταπραϋντικά εκχυλίσματα, όπως χαμομηλιού ή καλέντουλας. Χρησιμοποιήστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Δείτε ακόμη: Ιδρώνεις συνεχώς; Τα 3+1 tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

3.Φροντίζοντας την υγιεινή σας

Κάνετε καθημερινά ντους και χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να καθαρίσετε καλά όλες τις πτυχές της περιοχής, αποφεύγοντας το καυτό νερό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, φροντίστε να αλλάζετε συχνά την σερβιέτα και να πλένεστε συχνότερα.

4.Μειώνοντας τη ζάχαρη

Δυστυχώς, η ζάχαρη εκτός του ότι μας «φορτώνει» με θερμίδες, αποτελεί τροφή για τους μύκητες και καλό θα ήταν να μειώσετε την πρόσληψή της.

Δείτε ακόμη: Πρησμένοι λεμφαδένες: Τι μαρτυρούν για την υγεία σου;

5. Χρησιμοποιώντας προφυλακτικό

Λόγω του ότι οι άντρες συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, μην επαναπαύεστε ότι είναι «καθαροί» από μύκητες. Το προφυλακτικό θα αποτρέψει τη μετάδοσή τους σε εσάς.

6. Αλλάζοντας συχνά εσώρουχα

Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Γι’ αυτό μην αμελείτε να αλλάζετε εσώρουχο ακόμη και 2 φορές την ημέρα αν χρειαστεί και το καλοκαίρι να αποφεύγετε να φοράτε το βρεγμένο μαγιό σας για πολλές ώρες.