Απαλλαγείτε από την δυσάρεστη αναπνοή! Έξυπνα κόλπα για να το καταφέρετε!

20 κόλπα για να έχετε καθαρή αναπνοή

Απαλλαγείτε από την δυσάρεστη αναπνοή! Έξυπνα κόλπα για να το καταφέρετε!

Η δυσάρεστη αναπνοή, επηρεάζει τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική μας ζωή!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή και εμείς σας του παραθέτουμε. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Έχετε κόκκινες κηλίδες στη γλώσσα; Δείτε τι σημαίνουν!

Βουρτσιστε τα δοντια σας
Είναι φυσικά η ιδανική λύση αλλά δεν φτάνει να τα βουρτσίζετε απλώς πρωί και βράδυ αλλά μετά από κάθε γεύμα. Διαφορετικά τα υπολείμματα των διαφόρων τροφών παραμένουν στα δόντια προκαλώντας δυσάρεστη αναπνή και πέτρα.

Χρησιμοποιηστε νημα καθημερινα
Το βούρτσισμα δεν αρκεί χωρίς το νήμα. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζετε τα σημεία ανάμεσα στα δόντια και είστε σίγουροι ότι η αναπνοή σας είναι πεντακάθαρη.

Βουρτσιστε τη γλωσσα σας
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει το 90% των περιπτώσεων δυσάρεστης αναπνοής οφείλεται στα βακτήρια που βρίσκονται στη γλώσσα μας. Γι' αυτό το λόγο, αφού ολοκληρώσουμε το βούρτσισμα των δοντιών περνάμε και τη γλώσσα δύο με τρεις φορές με την οδοντόβουρτσα.

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε προς τα πίσω και μετά προς τα μπροστά. Δεν χρειάζεται να τη βουρτσίζουμε βαθιά. Και μια και το κάνετε, βουρτσίστε και τα μάγουλα από την εσωτερική πλευρά και τον ουρανίσκο.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι ώρες της μέρας που απαγορεύεται να πίνεις νερό! Εσύ τις ξέρεις;

Προσοχη στο σκορδο και στο κρεμμυδι!
Το σκόρδο, τα κρεμμύδια και κάποια άλλα μπαχαρικά κάνουν το στόμα σας να μυρίζει δυσάρεστα. Καθώς προχωρά η πέψη, περνούν στο αίμα και καταλήγουν στα πνευμόνια σας, γεγονός που επηρεάζει την αναπνοή σας.

Μειώστε την κατανάλωση του σκόρδου και των άλλων μπαχαρικών και προσέξτε τα πιάτα που περιέχουν πολύ κρεμμύδι ή σκόρδο.

Μειωστε τη ζαχαρη
Εκτός του ότι δεν κάνει καλό στην υγεία μας, η ζάχαρη προκαλεί την εμφάνιση βακτηρίων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη μυρωδιά του στόματος. Αντί για δημητριακά με ζάχαρη το πρωί προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης. Και το βράδυ, αντί για μπισκότα προτιμήστε φρούτα.

Μασηστε μαραθο αναμεσα στα γευματα
Αυτή συνταγή της γιαγιάς είναι πολύ αποτελεσματική για τη δυσάρεστη αναπνοή. Εκτός από το γεγονός ότι αυξάνει το σάλιο στο στόμα (η ξηροστομία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες κακοσμίας του στόματος), ο μάραθος έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και καταστρέφει τα βακτήρια που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Μασηστε τσιχλα χωρις ζαχαρη
Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη βελτιώνουν την αναπνοή σε αρκετούς ανθρώπους. Επιλέξτε καλύτερα με γεύση δυόσμο ή κανέλλα. Οι υπόλοιπες γεύσεις όπως εκείνες με τα φρούτα δεν είναι τόσο αποτελεσματικές.

Πιειτε μαυρο τσαι
Το τσάι έχει μυριάδες ωφέλιμες ιδιότητες που προφανώς τις γνωρίζετε. Τη συγκεκριμένη όπως μπορεί να μην την ξέρετε. Υπάρχουν κάποια είδη τσαγιού που καταπολεμούν τη δυσάρεστη αναπνοή καθώς επιβραδύνουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο στόμα που προκαλούν κακοσμία του στόματος. Προσέξτε πάντως να μην το παρακάνετε καθώς η καφείνη προκαλεί ξηροστομία και δίνει μια δίνει όξινη γεύση στο στόμα.

Φατε γιαουρτι χωρις ζαχαρη
Εάν δεν ξέρετε τι να φάτε για πρωϊνό, δοκιμάστε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη. Σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, τα άτομα που υπέφεραν από κακοσμία του στόματος είδαν σημαντική βελτίωση καταναλώνοντας γαιούρτι δύο φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι ώρες της μέρας που απαγορεύεται να πίνεις νερό! Εσύ τις ξέρεις;

Καντε γαργαρες με νερο και λεμονι
Το νερό με λεμόνι είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή. Οι αντισηπτικές ιδιότητές του απομακρύνουν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας. Κάντε γαργάρες μία με δύο φορές την ημέρα αλλά όχι παραπάνω για να μην χαλάσετε τον σμάλτο των δοντιών σας.

Πιπιλιστε ενα ξυλακι κανελας
Σίγουρα η γεύση του δεν είναι πολύ ευχάριστη αλλά μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για το πρόβλημά σας. Χάρη στις αντισηπτικές της ιδιότητες θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια ευχάριστη αναπνοή.

Μην καθυστερειτε να φατε
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραλείπετε γεύματα. Το ίδιο ισχύει κι εάν υποφέρετε από δυσάρεστη αναπνοή. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται ξηροστομία και πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας.

Καντε πλυσεις
Κάντε πλύσεις καθημερινά με τα ειδικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή κάντε γαργάρες με νερό και μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή.

Μασηστε ενα κοκκο καφε
Παρόλο που ο καφές σαν ρόφημα δεν βοηθά, όταν μασάτε έναν κόκκο καφέ έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Είναι κι αυτό ένα από τα κόλπα της γιαγιάς και είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μασάτε έναν κόκκο καφέ μετά από κάθε γεύμα και θα δείτε διαφορά.

Μασηστε μαιντανο
Την επόμενη φορά που θα φάτε σε κάποιο εστιατόριο μην αφήσετε τον μαϊντανό στην άκρη. Μασήστε τον μόλις τελειώσετε το γεύμα σας. Είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη και έχει κι αυτός αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Αγοραστε αιθερια ελαια
Η αρωματοθεραπεία έχει πολλές λύσεις για την κακοσμία του στόματος. Ρίξτε πάνω στη γλώσσα σας μια σταγόνα μέντας, ή αναμίξτε τη με λίγο μέλι ή βάλτε τη σε ένα ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να είστε προσεκτικοί εάν έχετε υπέρταση.

Ελεγξτε τις παρενεργειες των φαρμακων σας
Υπάρχουν κάποια φάρμακα όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά και τα αγχολυτικά τα οποία προκαλούν ξηροστομία. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι η αναπνοή σας άλλαξε από τη στιγμή που αρχίσατε να παίρνετε τα συγκεκριμένα φάρμακα μιλήστε με το γιατρό σας για να σας βρει κάποια λύση.

Δείτε ακόμη: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ! Ποια φάρμακα κρίθηκαν επικίνδυνα;

Κοψτε το καπνισμα
Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών παραπονιέται ότι υποφέρει από κακοσμία του στόματος. Το κάπνισμα ερεθίζει τα ούλα και αλλοιώνει τη σύσταση του σάλιου, γεγονός που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή.

Εάν σταματήσετε το κάπνισμα το πρόβλημα θα λυθεί. Εάν συνεχίσετε να καπνίζετε προσπαθήστε να μην πίνετε παράλληλα καφέ ή αλκοόλ.

Πιειτε νερο πριν κοιμηθειτε
Τη νύχτα καθώς κοιμόμαστε ο οργανισμός μας παράγει λιγότερο σάλιο και το στόμα μας ξηραίνεται. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν πέσετε για ύπνο και μειώστε την ξηροστομία. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να μυρίζει δυσάρεστα το στόμα σας όταν ξυπνάτε το πρωί.

Επισκεφθειτε το γιατρο σας
Εάν τα έχετε δοκιμάσει όλα και δεν έχετε καταφέρει να απαλλαγείτε από το δυσάρεστο αυτό πρόβλημα, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Υπάρχει περίπτωση η κακοσμία να οφείλεται σε κάποια άλλη σοβαρή πάθηση όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος.