Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό στην τουαλέτα!

Δώστε προσοχή!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό στην τουαλέτα!
HEALTH NEWS 22.12.2018 17:14

Καθημερινή ρουτίνα έχει γίνει για πολλούς η χρήση του κινητού τηλεφώνου στην τουαλέτα.

Οι ειδικοί όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αυτά τα λεπτά… δημιουργικής απασχόλησης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ποιο διεγερτικό στύσης ανακαλείται ως επικίνδυνο;

«Το να πιάνεις το κινητό σου ανάμεσα στη χρήση της τουαλέτας και το πλύσιμο των χεριών είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε στην εφημερίδα «The Sun» ο μικροβιολόγος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου Dr Paul Matewele.

Η λεκάνη της τουαλέτας είναι φανερά ένα από τα πιο βρώμικα μέρη μέσα στο σπίτι, αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος ένοχος για τις αρρώστιες.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το φάρμακο που καταπολεμά εύκολα το κρυολόγημα!

Σύμφωνα με τον γιατρό τα κινητά τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα καθώς τα μεταφέρουμε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μεταφέροντας ταυτόχρονα και ότι μικρόβια έχουν πιάσει από την τουαλέτα.

«Το κάθισμα της τουαλέτας και οι νιπτήρες είναι γεμάτα μικρόβια όπως το E.Coli, που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στο ουροποιητικό σύστημα και εντερικές ασθένειες και έτσι να καταλήξουμε με διάρροια και ίσως κάποια μεταδοτική αναπνευστική λοίμωξη», είπε ο δρ. Matewele.

Δείτε ακόμη: Πώς συνδέεται η διατροφή με την αϋπνία; Ποια είναι η λύση;

Για να αποφευχθεί μια τέτοια διάδοση μικροβίων τα κινητά θα πρέπει να μένουν στην τσάντα ή σε κάποιο ντουλάπι. Αν όμως το Facebook ή το Instagram δεν μπορούν να περιμένουν τότε ο γιατρός συστήνει το απαραίτητο πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Share