Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Ποια τρόφιμα δεν μπαίνουν για κανέναν λόγο στο φούρνο μικροκυμάτων!

Το μοιραίο λάθος που δεν πρέπει να κάνετε!

Μεγάλη προσοχή! Ποια τρόφιμα δεν μπαίνουν για κανέναν λόγο στο φούρνο μικροκυμάτων!
HEALTH NEWS 20.03.2019 15:34

Διευκολύνοντας κατά πολύ την καθημερινότητα όλων, ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί την εύκολη λύση και χρησιμοποιείται τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι για το ζέσταμα του φαγητού στο πι και φι.

Την επόμενη φορά, ωστόσο, που θα θελήσετε να κερδίσετε χρόνο και θα σκεφτείτε να βάλετε ένα πιάτο φαγητού σε αυτόν ξανασκεφτείτε το πολύ καλά. Ειδικά, αν πρόκειται για κάποια από τις παρακάτω τροφές. Διαβάστε παρακάτω...

Αυγά
Γενικότερα, η έκθεση των αυγών πολλές φορές στη θερμότητα είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Το ζέσταμα τους στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει τις πρωτεΐνες τους, ενώ μπορεί να γίνουν και τοξικά για τον οργανισμό, προκαλώντας προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Επιπλέον, η υγρασία στο εσωτερικό του φούρνου δημιουργεί μεγάλη συγκέντρωση ατμού, προκαλώντας ακόμη και την «έκρηξη» του κρόκου. Προσοχή, καθώς το αυγό δεν θα σκάει μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά όταν το βγάλετε από αυτόν στο χέρι ή στο πιάτο σας.

Ρύζι
Το ρύζι περιλαμβάνει σπόρους από το βακτήριο Bacillus cereus και γι αυτόν το λόγο θα πρέπει να καταναλώνεται μόλις μαγειρευτεί, καθώς και να τοποθετείται στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα μετά το μαγείρεμά του (αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει πρώτα).

Σ’ αυτήν την περίπτωση όση περισσότερη ώρα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου αφού το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναπτυχθούν αυτά τα βακτήρια τα οποία παράγουν τοξίνες και προκαλούν διάφορα συμπτώματα στον οργανισμό όπως ναυτία, έμετο ή διάρροια. Διαβάστε όλη τη λίστα στο Athensmagazine.gr

Share