Νικήστε την κακοσμία του σώματος! Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι!

Ακολουθήστε όλες τις συμβουλές!

Νικήστε την κακοσμία του σώματος! Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι!

Λίγοι γνωρίζουν πραγματικά πως η διαδικασία της εφίδρωσης είναι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος και πως ο ίδιος ο ιδρώτας είναι σχεδόν άοσμος. Αυτό που προκαλεί τη δυσάρεστη οσμή είναι τα βακτήρια που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα και παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος.

Η ποσότητα και η συχνότητα της εφίδρωσης, όπως και η οσμή της, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η λήψη κάποιων φαρμάκων, ορμονικοί λόγοι (εμμηνόπαυση, λοχεία), παθήσεις που δίνουν χαρακτηριστική μυρωδιά στον ιδρώτα (π.χ. διαβήτης, ηπατική δυσλειτουργία), μυκητιάσεις αλλά και δερματίτιδες. Διαβάστε παρακάτω...

Νικήστε την κακοσμία του σώματος

Το καθημερινό μπάνιο και η συχνή αλλαγή ρούχων και καλτσών είναι σίγουρα συνήθειες που πρέπει ακολουθούνται καθολικά, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες αιτίες που πιθανώς δεν γνωρίζετε και πώς να το αντιμετωπίσετε...

Φάρμακα: Κάποια φάρμακα (π.χ. μορφίνη και αντιπυρετικά) προκαλούν εφίδρωση. Κάποια αντισταμινικά, αποσυμφορητικά, αγχολυτικά κ.λπ. προκαλούν ξηροστομία, μια κοινή αιτία δύσοσμης αναπνοής. Χρησιμοποιείτε ένα πιο ισχυρό αντιιδρωτικό / αποσμητικό το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Συζητήστε επίσης με τον γιατρό σας τη δυνατότητα αλλαγής των φαρμάκων ή αναπροσαρμογής της δοσολογίας. Για την αντιμετώπιση της ξηροστομίας, η Αμερικανική Οδοντιατρική Ενωση προτείνει τσίχλες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη.

Μπαχαρικά: Οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται σε κάποια συστατικά του φαγητού προκαλούν κακοσμία σώματος. Φαγητά πλούσια σε σκόρδο, κύμινο, κάρι και άλλα μπαχαρικά, απελευθερώνουν κατά την πέψη αυτές τις ενώσεις μέσω των πόρων του δέρματος, προκαλώντας κακοσμία για ώρες μετά την κατανάλωσή τους. Αποφεύγετε τροφές που περιέχουν μπαχαρικά και μυρωδικά. Οταν αυτό δεν είναι δυνατό, πίνετε άφθονο νερό, κάνετε συχνά ντους και μην ξεχνάτε το αποσμητικό σας.

Στρες: Ο ιδρώτας είναι φυσιολογική αντίδραση στο άγχος, αλλά όσο πιο πολύ στρεσαρισμένος είναι κανείς τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά του. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο αποσμητικό. Αν ταλαιπωρείστε από έντονη εφίδρωση λόγω αγχώδους ιδιοσυγκρασίας, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει ειδικό αντιιδρωτικό ή θεραπεία με botox. Είναι τέλος σημαντικό να πλένετε τακτικά τα ρούχα, καθώς έτσι μειώνονται τα βακτήρια.

Νικήστε την κακοσμία του σώματος

Αλκοόλ: Καθώς το σώμα διασπά το αλκοόλ, κάποια υποπροϊόντα εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλονται μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα. Το σώμα διαχειρίζεται το αλκοόλ σαν τοξική ουσία και προσπαθεί να το εξαλείψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το μεγαλύτερο μέρος μεταβολίζεται στο ήπαρ και αποβάλλεται μέσω των ούρων. Αν πίνετε περισσότερο από αυτό που μπορεί να επεξεργαστεί το ήπαρ ή το ήπαρ σας έχει πρόβλημα, μέρος του αλκοόλ αποβάλλεται μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα, προκαλώντας κακοσμία.

Σουτιέν: Μη φοράτε για πολλές μέρες τα ίδια σουτιέν, καθώς το ύφασμά τους έρχεται σε επαφή με σημεία επιρρεπή στον ιδρώτα. Είναι επίσης φτιαγμένα από υλικά που ευνοούν την υπερανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Μη φοράτε το ίδιο σουτιέν επί δύο ημέρες συνεχόμενα, αποφεύγετε τα συνθετικά υφάσματα και επιλέξτε στηθόδεσμους από υλικά που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι ή η λεπτή δαντέλα.

Κάλτσες: Αν φοράτε κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες, τα πόδια ιδρώνουν και αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Πριν φορέσετε τα παπούτσια, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο αντιιδρωτικό ή αποσμητικό ποδιών. Οταν επιστρέφετε σπίτι, μπορείτε να κάνετε ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας μείγμα από δύο μέρη νερού και ένα μέρος ξιδιού, που εξοντώνει τα μικρόβια. Αποφεύγετε, τέλος, να φοράτε συνέχεια τα ίδια παπούτσια.

ΠΗΓΗ: TV24

Μεταξύ άλλων τροφών και η μαστίχα έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας!

4+1 οφέλη της μαστίχας από την κατανάλωσή της!

Τα οφέλη των μανιταριών! 5 σοβαροί λόγοι για να τα προτιμήσετε!

Ποια είναι τα οφέλη των μανιταριών στην υγεία μας;

Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, έχετε ακόμη πέντε σοβαρούς λόγους για να τα προτιμήσετε και μάλιστα να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Διαβάστε παρακάτω...

Ρίχνουν τη χοληστερίνη: Τα μανιτάρια παρέχουν άπαχη πρωτεΐνη, καθώς δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη και λίπη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες είναι πολύ χαμηλή. Οι φυτικές τους ίνες και κάποια ένζυμα που βρίσκουμε σε αυτά βοηθούν επίσης στον έλεγχο της χοληστερίνης, ενώ έχουν και άλλη μια σημαντική ιδιότητα: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε άπαχη πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να «κάψει» λίπος και να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, κατά τη διάρκεια της πέψης τους.

Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του προστάτη: Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική τροφή όσον αφορά την προστασία από τα δύο είδη αυτά καρκίνου, λόγω του ότι περιέχει βήτα-γλυκάνες και συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, τα οποία έχουν αντικαρκινική δράση. Ειδικά το λινολεϊκό οξύ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στο να καταστέλλει τις δράσεις των οιστρογόνων, τα οποία αποτελούν τον νούμερο 1 παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του μαστού στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Οι βήτα-γλυκάνες, από την άλλη, εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινογόνων κυττάρων σε περιπτώσεις όπως στον καρκίνο του προστάτη. Ακόμη, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο έχει επίσης αποτελεσματική δράση ενάντια στα καρκινογόνα κύτταρα.

Τα οφέλη των μανιταριών!

Αποτελούν ιδανική τροφή για όσους πάσχουν από διαβήτη: Λόγω των ιδιοτήτων τους, δηλαδή της μηδενικής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και λίπη, της χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ιδανικής δίαιτας για διαβητικούς. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι περιέχουν κάποια ένζυμα τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της ζάχαρης και του άμυλου των τροφών, ενώ τα μανιτάρια παρουσιάζουν και βοηθητική δράση στη σωστή λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος και άλλων ενδοκρινών αδένων μας, προωθώντας έτσι τη σύνθεση ινσουλίνης και τη σωστή ροή της. Τέλος, τα φυσικά αντιβιοτικά που βρίσκουμε στα μανιτάρια βοηθούν τους διαβητικούς να προστατευτούν από συνεχείς μολύνσεις, ειδικά στα άκρα τους.

Χαρίζουν δύναμη τονώνοντας το ανοσοποιητικό: Η εργοθειονίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα μανιτάρια, προστατεύει αποτελεσματικά τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις συχνές μολύνσεις και ιώσεις. Τα αντιβιοτικά που περιέχουν είναι παρόμοια της πενικιλίνης και μας προφυλάσσουν από μικροβιακές μολύνσεις και μυκητιάσεις, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύουν τα έλκη. O σωστός συνδυασμός βιταμινών Α, συμπλέγματος Β και C των μανιταριών, μας κάνει πιο γερούς και ανθεκτικούς απέναντι σε ιώσεις, μολύνσεις κ.ο.κ.

Βοηθούν στο αδυνάτισμα: Αν παλεύετε χρόνια να χάσετε βάρος και δεν τα καταφέρνατε, ίσως δεν γνωρίζατε το… μυστικό. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, μια διατροφή που βασίζεται στην άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να μας οδηγήσει στην επιθυμητή απώλεια λίπους από το σώμα μας και να μας βοηθήσει να χτίσουμε μυϊκό ιστό. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι, προκειμένου να διασπαστεί η πρωτεΐνη των μανιταριών και να χωνευτεί από τον οργανισμό, καίγονται λίπη, ενώ τα ίδια τα μανιτάρια δεν έχουν περιεκτικότητα σε λίπος - συν το ότι προσφέρουν στον οργανισμό μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών.

ΠΗΓΗ: TV24

Δείτε περισσότερα θέματα για την υγεία με μόνο ένα κλικ!