Ρυτίδες: Ο θησαυρός στο ντουλάπι σου! Με ποια διατροφή θα τις λειάνετε;

Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ρυτίδες: Ο θησαυρός στο ντουλάπι σου! Με ποια διατροφή θα τις λειάνετε;

Ο χρόνος είναι αμείλικτος, στυγερός και μη αναστρέψιμος. Μια από τις πιο ορατές επιπτώσεις του είναι φυσικά η εμφάνιση των ρυτίδων που μπορεί για τους άντρες να σημαίνει γοητεία, για τις γυναίκες όμως έχει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι έντονες γραμμές που χαράσσονται στο πρόσωπό τους μειώνει την αυτοπεποίθησή τους και πολύ συχνά ψάχνουν τη λύση που θα τις απαλλάξει από αυτές. Και μάλλον όχι άδικα. Διαβάστε παρακάτω...

Με ποια διατροφή θα λειάνετε τις ρυτίδες

Πιο συγκεκριμένα, οι ρυτίδες είναι οι γραμμές και οι πτυχές που σχηματίζονται στο δέρμα καθώς αυξάνεται η ηλικία. Παρατηρούνται περισσότερο γύρω από τα μάτια, το στόμα και τον λαιμό. Με την αύξηση της ηλικίας, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, λιγότερο ελαστικό και περισσότερο ξηρό, ενώ παράλληλα φθίνει η δυνατότητα του οργανισμού να διορθώνει τις βλάβες του.

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην προδιάθεση για εμφάνιση ρυτίδων, μεγάλη είναι όμως και η επιρροή των εξωτερικών παραγόντων και του τρόπου ζωής. Οι τροφές που βάζετε στο πιάτο σας και κατ’ επέκταση στο σώμα σας μπορούν να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του προσώπου σας. Κάντε λοιπόν τις καλύτερες δυνατές διατροφικές επιλογές ώστε να καταπολεμήσετε το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούνται στο σώμα σας και σας... φορτώνουν με χρόνια.

Με ποια διατροφή θα λειάνετε τις ρυτίδες

Βιταμίνη Α
Είναι απαραίτητη για τη συντήρηση και την επιδιόρθωση του ζωτικού ιστού του δέρματος και αποτελεί κλειδί για υγιή επιδερμίδα. Εάν δεν έχετε αρκετή βιταμίνη Α, η επιδερμίδα γίνεται λεπτή και ξηρή. Βάλτε στη διατροφή σας γλυκοπατάτες, καρότα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη Α συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ακμής και μειώνουν γραμμές και ρυτίδες.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Βρίσκονται στη βρόμη, το καστανό ρύζι, τα αυγά και τις μπανάνες. Οι τροφές αυτές περιέχουν βιοτίνη, η οποία αποτελεί τη βάση των νυχιών, του δέρματος και των κυττάρων της τρίχας.

Με ποια διατροφή θα λειάνετε τις ρυτίδες

Βιταμίνη C
Καταναλώνετε άφθονα εσπεριδοειδή, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές και κουνουπίδι, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της φθοράς από τον ήλιο.

Βιταμίνη Ε
Χρησιμοποιήστε βιταμίνη Ε στο δέρμα σας για να μειώσετε την εμφάνιση των ουλών και το τραχύ, ξηρό δέρμα. Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία και απαλή, προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα που αναζωογονούν το ξηρό δέρμα, όπως τα καρύδια, οι ελιές και το σπανάκι.


ΠΗΓΗ: TV24

Σπιτική μάσκα προσώπου για σύσφιξη! Eξαφάνισε τοις ρυτίδες σε χρόνο dt με μόνο δύο υλικά!

Είναι το «μαγικό» συστατικό που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα έως σήμερα, με τα οφέλη του να είναι πολλαπλά για το πρόσωπο!

Ο λόγος για το ξίδι, που με την κατάλληλη συνταγή θα δεις θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο σου! διαβάστε παρακάτω...

Πως α το πετύχεις αυτό;

  • Χρησιμοποίησε γαλάκτωμα και απομάκρυνε τους ρύπους και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ
  • Πέρασε το πρόσωπο σου με τονωτική λοσιόν πριν τοποθετήσεις την μάσκα στο πρόσωπο σου

Τι θα χρειαστείς για την μάσκα:

  • 1/4 της κούπας ξίδι μηλίτη
  • 1/4 1/4 της κούπας νερό

Τι θα χρειαστείς για την ενυδάτωση:

  • Λάδι καρύδας

Εφαρμόστε ταμποναριστά με βαμβάκι στο πρόσωπο σας στο μείγμα από το ξίδι και το νερό, με χρόνο αναμονής 20 λεπτά.

Έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπο σας και εφαρμόστε λάδι καρύδας για να ενυδατώσετε το πρόσωπο σας!

Από εμάς για εσάς με αγάπη!