Κορίτσια προσοχή! Οι τροφές που προκαλούν αέρια και καλό θα ήταν... να τις αποφύγετε!

Τι να ΜΗΝ φάτε... ειδικά σε ραντεβού!

Κορίτσια προσοχή! Οι τροφές που προκαλούν αέρια και καλό θα ήταν... να τις αποφύγετε!

Kορίτσια μεγάλη προσοχή.... αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν αέρια και μας κάνουν ρεζίλι! Η λίστα για να τις αποφύγετε!

Έχεις νιώσει ποτέ φούσκωμα μετά από κάποιο γεύμα; Από πού μπορεί να βρέθηκε όλος αυτός ο αέρας; Σύμφωνα με το νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital των Ηνωμένων Πολιτειών, οι περισσότεροι από εμάς γεμίζουν με αέρια από 12 μέχρι 15 φορές την ημέρα, και οι έρευνες δείχνουν ότι το κοιλιακό φούσκωμα επηρεάζει μέχρι και το 30% των Αμερικανών.

Το να έχεις ένα απόλυτα επίπεδο στομάχι όλη την ώρα δεν είναι φυσιολογικό. Μόλις φας και πιεις, οι τροφές και τα υγρά παίρνουν χώρο στο στομάχι και τα έντερά σου, γεγονός που οδηγεί σε κάποια επέκταση της κοιλιάς.

Φυσικά όταν νιώθεις πρησμένη στην κοιλιά, αυτό δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι κάτι συμβαίνει με τις τροφές που λαμβάνεις. Αλλά αν η κοιλιά σου είναι πολύ πρησμένη τις φυσιολογικές μέρες, μάλλον θα πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις τις τροφές που σε φουσκώνουν και προκαλούν αέρια.

Τροφές που προκαλούν φούσκωμα και τυμπανισμό

Όσπρια


Μάλλον θα έχεις ακούσει πάλι ότι τα φασόλια, οι φακές και τα μπιζέλια προκαλούν αέρια. Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλές πρωτεΐνες αλλά και σάκχαρα και φυτικές ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα. Όταν, λοιπόν, τα όσπρια φτάνουν στο παχύ έντερο, τα βακτήρια εκεί αναλαμβάνουν δράση και τρέφονται από αυτά.

Αυτή η διαδικασία παράγει αέρια και μπορεί να φουσκώσει την κοιλιά σου. Είναι καλό να συνδυάζεις τα όσπρια με δημητριακά ολικής άλεσης που χωνεύονται εύκολα, όπως το ρύζι και η κινόα. Αν τρως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής άλεσης συχνά, δε θα σε ενοχλούν τόσο πολύ όσο αν τα έτρωγες σποραδικά.

Μπρόκολο, λάχανο και λαχανίδα


Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν ραφινόζη- ένα σάκχαρο που παραμένει αχώνευτο μέχρι να ζυμωθεί από τα βακτήρια στο έντερό σου, μία διαδικασία που παράγει αέρια και σε φουσκώνει.

Είναι σημαντικό να τα τρως όμως συστηματικά, γιατί είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που οδηγούν σε ένα πιο ισχυρό πεπτικό σύστημα, που δεν πρήζεται εύκολα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα μαγειρεύεις στον ατμό, καθώς έτσι μαλακώνουν οι φυτικές τους ίνες.

Γαλακτοκομικά

Έχεις νιώσει ποτέ περισσότερο πρησμένη μετά από ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή ένα κομμάτι τυρί; Μπορεί να έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να διασπάσει τη λακτόζη(τη ζάχαρη που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα).

Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια στο γαστρεντερικό σωλήνα, γεγονός που οδηγεί σε φούσκωμα. Μείνε μακριά από τα κανονικά γαλακτοκομικά και δοκίμασε αυτά που δεν περιέχουν λακτόζη, για να δεις διαφορά.

Μήλα

Με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα μήλα (όπως και τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα) περιέχουν φρουκτόζη και σορβιτόλη, σάκχαρα που υπάρχουν σε πολλά φρούτα και κάποιοι οργανισμοί δεν τα ανέχονται. Το αποτέλεσμα; Πολλά αέρια και φούσκωμα.

Τα μήλα αποτελούν ιδανικό σνακ αλλά είναι σημαντικό να τα τρώμε με μέτρο. Ένα μόνο μήλο περιέχει 4,5γρ. πρωτεΐνης και περίπου το 10% των καθημερινών απαιτήσεων του οργανισμού σου σε βιταμίνη C. Δεν αξίζει λοιπόν να τα αποκλείσεις από τη διατροφή σου.

Αλμυρές τροφές

Γνώριζες ότι το αλάτι προσελκύει το νερό; Η κατανάλωση τροφών με πολύ νάτριο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νερού και να σε κάνει να πρηστείς. Το να αποφύγεις το νάτριο δεν είναι τόσο εύκολο όσο να αποκλείσεις το αλάτι από τη διατροφή σου.

Το νάτριο βρίσκεται στο απόγειό του στις επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές, όπως οι σούπες και το ψωμί. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγεις, οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πίνεις αρκετό νερό ώστε να το αποβάλεις από τον οργανισμό σου.

Μεγάλη προσοχή και για την διατροφή που είναι κίνδυνος θάνατος!

Πίνουμε καρκίνο! Η ουσία σοκ που βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Και όμως, πίνουμε καρκίνο αφού μια ουσία σοκ βρέθηκε μέσα σε μπύρες!

Πριν από μερικές μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση ότι η Bayer καλείται μετά από δικαστική απόφαση να αποζημιώσει με το ποσό-μαμούθ των 2 δισ. ευρώ ένα ζευγάρι, επειδή το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας Monsanto του προκάλεσε καρκίνο.

Συγκεκριμένα, σώμα ενόρκων δικαστηρίου της πόλης Όκλαντ έκρινε ότι το Roundup προκάλεσε στο ζευγάρι το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει.
Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η δραστική ουσία γλυφοσάτη στο συγκεκριμένο καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο, υπάρχει σε πάρα πολλές μπίρες και κρασιά που όλοι μας πίνουμε καθημερινά!

Τι έδειξε έρευνα για την γλυφοσάτη


Έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό US PIRG, έδειξε ότι η δραστική ουσία στο Roundup, η γλυφοσάτη (glyphosate), μπορεί να επηρεάζει τους ανθρώπους μέσω συνηθισμένων ποτών. Από τις 20 μπίρες και κρασιά, που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων μερικών ποτών βιολογικής μεθόδου παρασκευής, η γλυφοσάτη εντοπίστηκε στα 19 από αυτά.

Τι πίνουμε;

Το μόνο ποτό που δοκιμάστηκε και δεν περιείχε γλυφοσάτη ήταν η μπίραβιολογικής παρασκευής με την επωνυμία Peak Beer Organic IPA. Εκείνο με την υψηλότερη ποσότητα γλυφοσάτης ήταν το κρασί Sutter Home Merlot. Δείτε τα 19 ποτά που βρέθηκε να περιέχουν γλυφοσάτη (η μονάδα μέτρησης είναι το ppb, δηλαδή parts per billion, ή μέρη της ουσίας ανά δισεκατομμύριο).


Μπίρες


Tsingtao Beer: 49,7 ppb
Coors Light: 31,1 ppb
Miller Lite: 29,8 ppb
Budweiser: 27,0 ppb
Corona Extra: 25,1 ppb
Heineken: 20,9 ppb
Guinness Draught: 20,3 ppb
Stella Artois: 18,7 ppb
Ace Perry Hard Cider: 14,5 ppb
Sierra Nevada Pale Ale: 11,8 ppb
New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11,2 ppb
Sam Adams New England IPA: 11,0 ppb
Stella Artois Cidre: 9.1 ppb
Samuel Smith’s Organic Lager: 5,7 ppb
Κρασιά
Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
Beringer Founders Moscato: 42,6 ppb
Barefoot Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
Inkarri Malbec, Certified Organic: 5,3 ppb
Frey Organic Natural White: 4,8 ppb
Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας από αυτές τις μικρές ποσότητες;
Ίσως! Η έκθεση λέει χαρακτηριστικά:

"Αν και αυτά τα επίπεδα γλυφοσάτης είναι κάτω από τα όρια κινδύνου που έχει θέσει ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) για τα ποτά, είναι πιθανό ότι ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα γλυφοσάτης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 1 μέρος ανά τρισεκατομμύριο γλυφοσάτης έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού και να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα”.

Ο EPA λέει ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής έως και την καθημερινή λήψη των 2 mg/κιλό σωματικού βάρους και η Bayer, η οποία έχει εξαγοράσει την Monsanto, ισχυρίζεται ότι η ασφάλεια της γλυφοσάτης για κατανάλωση από τον άνθρωπο έχει αποδειχτεί από πολυετείς έρευνες. Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και πολλοί άλλοι οργανισμοί, διαφωνεί και θεωρεί ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο. Επιπλέον, μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που εκτίθενται σε γλυφοσάτη είναι κατά 41% πιο πιθανό να αναπτύξουν λέμφωμα μη-Χότζκιν, σαν αυτό από το οποίο νόσησε το ζευγάρι που αποζημιώθηκε με 2 δισ. ευρώ από την Bayer. Η Γαλλία έχει απαγορεύσει τη χρήση του Roundup και άλλα ευρωπαϊκά έθνη λέγεται ότι εξετάζουν τις δικές τους απαγορεύσεις για το ζιζανιοκτόνο. Έχετε διαβάσει και αυτό; Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!