Καφές: Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης!

Δώστε προσοχή!

Καφές: Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης!

Κι όμως η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης, εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη.

Για να αυξηθεί θα πρέπει βέβαια να πίνεις πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση. Πάντως, ο ιδανικός καφές για όσους έχουν -ή δεν θέλουν να αποκτήσουν- πρόβλημα με τη χοληστερίνη είναι το εθνικό μας πρωινό κρύο ρόφημα, ο φραπές.

Αυτό γιατί έχει λιγότερη καφεστόλη από τον γαλλικό και τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Dr. RobVan Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Σε γενικές γραμμές ο στιγμιαίος καφέ περιέχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ, αλλά καλό είναι να ρίχνεις και μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αγαπημένου σου καφέ. Ιδανικά θέλεις να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακάλεσε επικίνδυνο καφέ!

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ και ανακάλεσε επικίνδυνο καφέ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί με τη μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση του.

Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Αυτό το ρόφημα είναι το μαγικό ελιξήριο για στύση στα... ύψη!

Υπάρχει ένα ρόφημα, το οποίο δεν φαντάζεστε πιο είναι και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μαγικό ελιξήριο για την στύση!

Μπορείτε όλοι να το πιείτε!

Ο λόγος για τον καφέ! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο καφές μπορεί να εκτοξεύσει την αντοχή και την επίδοσή σου στην κρεβατοκάμαρα στα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα καταλήγει ότι οι άντρες που πίνουν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα – ή που καταναλώνουν 85 έως 170 mg καφεΐνης από άλλα ποτά (πχ ενεργειακά)- είναι 42% λιγότερο πιθανό να έχουν στυτική δυσλειτουργία από εκείνους που καταναλώνουν έως και 7mg του διεγερτικού ημερησίως.

Εκείνοι που πίνουν τέσσερα έως επτά φλιτζάνια, από την άλλη, έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη στύση τους. Τα παραπάνω ισχύουν για τους υπέρβαρους, τους παχύσαρκους και τους υπερτασικούς άνδρες, αλλά όχι και για εκείνους που πάσχουν από διαβήτη, ο οποίος συχνά προκαλεί προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα.

Τι κάνει λοιπόν τον καφέ σούπερ αποτελεσματικό σε τέτοιες περιπτώσεις; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το διεγερτικό προκαλεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που τελικά αυξάνουν τη ροή του αίματος στο πέος.