Ασθένειες που δεν πρέπει να αγνοούμε! Μπορούν να μας σκοτώσουν μέσα σε 1 μόνο ημέρα!

Επικίνδυνες αρρώστιες που δεν πρέπει να αψηφούμε!

Ασθένειες που δεν πρέπει να αγνοούμε! Μπορούν να μας σκοτώσουν μέσα σε 1 μόνο ημέρα!

Πολλές φορές νιώθουμε άρρωστοι και δε δίνουμε σημασία. Υπάρχουν όμως κάποιες ασθένειες τις οποίες δεν πρέπει να αγνοήσουμε ποτέ καθώς μπορούν να μας σκοτώσουν μέσα σε 1 ημέρα! Ποιες είναι αυτές;

Το να διαγνωστείς με μια ανίατη ασθένεια, και να έχεις κάποιους μήνες ακόμα και χρόνια ζωής, είναι από μόνο του οδυνηρό και αγχωτικό.

Υπάρχουν όμως ασθένειες που μέσα σε 24 ώρες εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια, αλλά επέρχεται και ο θάνατος.

Μάλιστα οι περιπτώσεις ίασης από τις παρακάτω ασθένειες είναι ελάχιστες, με τα ποσοστά να μην ξεπερνούν το 1%.

Με τους πρώτους καταγεγραμμένους μαζικούς θανάτους, να εντοπίζονται στην εποχή της Μαύρης Πανώλης τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη, μέχρι και σήμερα που ο ιός Έμπολα έκανε τον κόσμο να πανικοβληθεί, υπάρχουν ασθένειες που χρειάζονται μόλις 24 ώρες για να εξοντώσουν τον ανθρώπινο οργανισμό, και κρίνονται άκρως επιθετικές και επικίνδυνες.

Δείτε τις ασθένειες:

10. Δάγκειος πυρετός

9. Έμπολα

8. Βουβωνική πανώλη

7. Εντεροϊός D68

6. Χολέρα

5. Σταφυλόκοκκος με αντίσταση στην μεθικιλίνη (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus - MRSA)

4. Αγγειακή εγκεφαλική νόσος

3. Νόσος του Chagas

2. Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος

1.Νεκρωτική περιτονίτιδα

Βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δείτε τι μπορεί να πάθετε!

Δεν ξέρετε τι κακό κάνετε στην υγεία σας αν βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό! Αν δείτε τι μπορεί να πάθετε, δεν θα το ξανακάνετε!

Τεράστια προσοχή!

Ο λευκός χρυσός, κοινώς το αλάτι, κατέχει σταθερή θέση στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μας, αφού χαρίζει υπέροχη γεύση σε όλα μας τα φαγητά, ενώ παράλληλα διευκολύνει και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στο εσωτερικό των κυττάρων.

Μπορεί εμείς να το αγαπάμε στη μαγειρική μας, αλλά όπως απέδειξε πρόσφατη έρευνα δεν ισχύει το ίδιο και για την καρδιά μας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του φιλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας στο Ελσίνκι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όχι μόνο υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αλλά προκαλεί και άμεση βλάβη στην καρδιά.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 4.630 υγιείς ενήλικες για 12 χρόνια, εντόπισαν ότι το 20% των ανθρώπων έτρωγαν περισσότερο από 13,7 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που η συνιστώσα κατανάλωση είναι μόνο 6 γραμμάρια. Το ποσοστό αυτό των συμμετεχόντων είχε λοιπόν τις διπλάσιες πιθανότητες να υποστεί κάποια καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με αυτούς, που κατανάλωναν λιγότερο από 6,8 γραμμάρια.

«Στην καρδιά δεν αρέσει το αλάτι. Η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολή», είπε χαρακτηριστικά ο Pekka Jousilahti, επικεφαλής της έρευνας, σοκάροντας την κοινή γνώμη, αφού ως γνωστόν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας θεωρείται πολύ συχνό στην εποχή μας, με εκατομμύρια άτομα άνω των 65 ετών να πλήττονται κάθε χρόνο.