Συνταγή 800 χρόνων κάνει θαύματα! Από ποια ασθένεια σας προστατεύει

Προέρχεται από καλόγρια...

Συνταγή 800 χρόνων κάνει θαύματα! Από ποια ασθένεια σας προστατεύει

Πρόκειται για μια συνταγή που κάνει θαύματα! Είναι 800 ετών και ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί τη συνιστούν ακόμα, είναι ότι μπορεί να σας προστατέψει από ασθένειες!

Σε ποια προβλήματα υγείας αναφερόμαστε; Πάμε να δούμε...

Βοηθά με επιτυχία στα προβλήματα με την καρδιά!

Αυτή η συνταγή προέρχεται από μια καλόγρια, την Hildegard von Bingen, που έζησε πριν από 800 χρόνια. Από τότε, πολλοί διάσημοι γιατροί την έχουν χρησιμοποιήσει και την έχουν μεταβιβάσει μέχρι και σήμερα.

Αυτή η φυσική θεραπεία έχει αποδειχθεί επιτυχής για διάφορες καρδιακές παθήσεις. Χρησιμοποιείται όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την καρδιά, όπως οξύς, έντονος πόνος σαν σουβλιά, αρρυθμίες, ακανόνιστοι παλμοί – φτερούγισμα, ανεξάρτητα εάν προέρχονται από στρες. Είναι καλό επίσης και σε περιπτώσεις στηθάγχης.

Συστατικά:

10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (χωρίς τη ρίζα)
1 λίτρο σπιτικό κόκκινο ή λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί
300 γραμμάρια φυσικό μέλι.

Παρασκευή:

Πάρτε τα δέκα φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού με τα φύλλα και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα μαζί με το ένα λίτρο καθαρό φυσικό κρασί και στην συνέχεια προσθέστε τις 2 κουταλιές της σούπας, αγνό ξύδι από κρασί. xorisorianews.gr Βράστε το για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να είστε προσεκτικοί, καθώς ενδέχεται να αρχίσει να αφρίζει). Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 300 γρ. ανεπεξέργαστο μέλι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 4 λεπτά.

Σουρώστε το ζεστό κρασί και να το βάλετε, ενώ είναι ακόμα ζεστό (όχι καυτό), σε φιάλες, που προηγουμένως είχετε πλύνει με ισχυρό αλκοόλ (για απολύμανση). Κλείστε τα καλά. Τα κατακάθια που σχηματίζεται δεν είναι επιβλαβή και άρα είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Λίγα πράγματα για τα υλικά μας…
Για τον μαϊντανό: Μαϊντανός: ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός
Μαϊντανός: θεραπευτικές ιδιότητες και καλλιέργεια!
Για το κρασί: Τα φαρμακευτικά κρασιά των αρχαίων Ελλήνων
Η χρήση του κρασιού στήν ιατρική παράδοση των Ελλήνων!
Για το ξίδι: Ξίδι: Τα πάντα για το πολύτιμο και πολύπλοκο καθημερινό άρτυμα
Η αρχαία γνώση επιβεβαιώνεται: Αναζωογονητικά τονωτικά με ξίδι
Για το μέλι: Μέλι, η μαγική τροφή!!
Διαπιστώστε με απλούς τρόπους αν το μέλι σας είναι γνήσιο

Χρήση:
Από το ποτό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, μια κουταλιά μέχρι τα συμπτώματα να σταματήσουν.

Για πιο σοβαρές ασθένειες κρίνεται αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ότι και να χρησιμοποιήσετε, όσο φυσικό και να είναι να συνεννοηθείτε πρώτα με ειδικό.

«Τροφή»: Η πρόληψη και εδώ είναι η μόνη μαγική λύση, ώστε να εξαλείψετε αποτελεσματικά όλους τους παραπάνω κινδύνους. Εκτός από την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση, έχουμε και 3 εξαιρετικά πολύ ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας:

1) Το συνένζυμο Q10 αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα επίσης, Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών και τέλος

3) Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από:
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

Ο διατροφικός συνδυασμός που προλαμβάνει τον καρκίνο

Ένα μήλο την ημέρα δεν αρκεί για να κάνουμε το γιατρό πέρα, όπως αποδείχθηκε άλλωστε πρόσφατα στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες.

Αν όμως συνδυάσουμε το φρούτο με ένα απολαυστικό και υγιεινό ρόφημα ίσως επιτύχουμε πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας των Τροφίμων (IFR) διαπίστωσαν ότι ένα μήλο σε συνδυασμό με ένα φλιτζάνι τσάι είναι το δυναμικό ντουέτο που θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε χρόνια νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Molecular Nutrition & Food Research παρουσιάζει αναλυτικά πώς το μήλο και το τσάι «συνεργάζονται» για να προστατεύσουν τον οργανισμό μας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν σημαντική ποσότητα μιας ομάδας ουσιών που ονομάζονται πολυφαινόλες. Πολυφαινόλες παρέχει και το τσάι. Όταν καταναλώνουμε μήλο και τσάι, ο μοναδικός συνδυασμός από τις πολυφαινόλες που παρέχουν μπορεί να μπλοκάρει τη δράση ενός μορίου που ονομάζεται VEGF. Το μόριο VEGF προωθεί το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων (αγγειογένεση), διαδικασία που συμβάλλει στην εξάπλωση του καρκίνου. Η αγγειογένεση παίζει επίσης ρόλο στη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) και τη ρήξη των αθηροσκληρωματικών πλακών, διαδικασίες που οδηγούν στο έμφραγμα ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στο πλαίσιο της δοκιμής που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, εξέτασαν την επίδραση που έχουν οι πολυφαινόλες του μήλου και του τσαγιού σε ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία και διαπίστωσαν ότι ακόμη και σε μικρές δόσεις οι πολυφαινόλες απενεργοποιούν πλήρως το μόριο VEGF. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο χάρη σε πολυφαινόλες από συγκεκριμένες τροφές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι πολυφαινόλες ενεργοποιούν ένα ένζυμο που βοηθά στην παραγωγή οξειδίου του αζώτου στο αίμα, το οποίο συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων και προλαμβάνει τις βλάβες στα αγγεία.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν.