Έχετε μύκητες στον κόλπο; Αυτό το υγρό από φυσικά υλικά θα σας απαλλάξει

Κορίτσια σας ενδιαφέρει!

Έχετε μύκητες στον κόλπο; Αυτό το υγρό από φυσικά υλικά θα σας απαλλάξει

Μεγάλη προσοχή! Αν έχετε μύκητες στον κόλπο σας αυτό είναι το υγρό από φυσικά υλικά που θα σας απαλλάξει!

Οι κολπικές μυκητιάσεις είναι πάρα πολύ συχνές στις γυναίκες και πραγματικά ενοχλητικές. Συνοδεύονται από φαγούρα, ερεθισμό, φλεγμονή και λευκές κολπικές εκκρίσεις.

Κυρίως οφείλεται στην υπερβολική αύξηση του μύκητα Candida Albicans ο οποίος υπάρχει ούτως ή άλλως σε φυσιολογικό βαθμό στον κόλπο. Ο πολλαπλασιασμός του που προκαλεί και όλα αυτά τα προβλήματα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως το άγχος, τα αντιβιωτικά χωρίς συνοδεία προβιοτικών, τις ορμονικές διαταραχές κλπ.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με φυσικούς τρόπους, τότε σας προτείνουμε ένα αφέψημα για κολπικές πλύσεις το οποίο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και παράλληλα στυπτικές.

Θα χρειαστείτε:

375ml βραστό νερό

2κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1κ.γ. αποξηραμένο δενδρολίβανο

1κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο

Τι πρέπει να κάνετε:

Bράστε τα βότανα μέσα στο νερό και σκεπάστε για περίπου 20 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα και χρησιμοποιήστε το για κολπικές πλύσεις.

Μήπως μυρίζει «ψαρίλα» η ευαίσθητη περιοχή σας; - Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας;

Μήπως μυρίζει «ψαρίλα» η ευαίσθητη περιοχή σας; Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας; Ποια είναι η σωστή μυρωδιά; Πολλές γυναίκες έχουν αυτήν την απορία αλλά δεν τολμούν να την μοιραστούν με τον γιατρό τους!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουμε και πολλά για την ανατομία του σώματός μας, λόγω της κοινωνίας που μας έχει μάθει να ντρεπόμαστε και να νοιώθουμε αμηχανία για το σώμα μας.

Πολλές από εμάς, έχουμε διδαχθεί από νεαρή ηλικία να ντρεπόμαστε για οτιδήποτε αφορά στο σώμα μας και να σκεφτόμαστε λάθος.

Το ίδιο ισχύει και για τα απόκρυφά μας μέρη, οδηγώντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται άγχος ή ανασφάλεια για την εμφάνιση των γυναικείων χαρακτηριστικών τους. Μερικές φορές, η στάση αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κάποια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.

Ο γυναικείος κόλπος, είναι ένα μέρος του σώματός που όλες θα πρέπει να γνωρίζουμε και να νοιαζόμαστε για αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να αισθανόμαστε ντροπή. Εξάλλου, κάνει καταπληκτικά πράγματα!

Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες, είναι η μυρωδιά της ευαίσθητης περιοχής. Μερικές προσπαθούν να την καλύψουν με αρώματα και αρωματικά προϊόντα, τα οποία μπορεί τελικά να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Πάντως να ξέρετε πως ότι και να κάνετε, η ευαίσθητη περιοχή θα μυρίζει ούτως ή άλλως.

Αν ανησυχείτε ότι η μυρωδιά του κόλπου σας είναι κάπως λάθος, διαβάστε για να δείτε πως «υποτίθεται» ότι πρέπει να μυρίζει και πώς να την κρατήσετε σε υγιή επίπεδα.

Γιατί η ευαίσθητη περιοχή έχει κάποια μυρωδιά;

Ο γυναικείος κόλπος, είναι το σπίτι δισεκατομμυρίων βακτηρίων που κρατούν τα πράγματα σε ισορροπία, αλλά τα βακτήρια του καθενός ποικίλουν.

Κάθε κόλπος έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά, έτσι αυτό σημαίνει ότι το αιδοίο, ο κόλπος και άλλα μέρη του αναπαραγωγικού μας συστήματος, θα μυρίζουν όπως εμείς.

Ποια είναι η φυσιολογική μυρωδιά;

Καμία ευαίσθητη περιοχή δεν μυρίζει το ίδιο με κάποια άλλη, αλλά ως επί το πλείστων, όλες έχουν μια ελαφρώς ξινή μυρωδιά.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόλπος είναι ελαφρώς όξινος, αφού η οξύτητα κρατά τις λοιμώξεις και άλλα θέματα μακριά.

Θα μπορούσε ακόμη και να μυρίζει μια μυρωδιά μούχλας που οφείλεται στον ιδρώτα, αλλά και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό.

Πότε η μυρωδιά δεν είναι φυσιολογική;

Οι δύο οσμές που πρέπει να ελέγχουμε, είναι η μυρωδιά ψαριού και η μυρωδιά του σάπιου.

Η μυρωδιά ψαριού είναι συχνά σημάδι βακτηριακής λοίμωξης, όπως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα.

Η μυρωδιά που δίνει την αίσθηση του σάπιου, είναι σημάδι ότι έχει μείνει κάτι εκεί που δεν θα έπρεπε, όπως ένα ταμπόν ή ένα κομμάτι από ταμπόν.

Αν μυρίζει κάτι τέτοιο, ή οποιαδήποτε άλλη δυνατή και ασυνήθιστη μυρωδιά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεπτόμαστε έναν γιατρό.

Τι μπορεί να επηρεάσει μυρωδιά;

Οι τροφές που τρώμε μπορεί να επηρεάσουν την μυρωδιά του κόλπου μας.

Τα πικάντικα τρόφιμα και το σκόρδο, μπορεί να κάνουν τα πράγματα πιο πικάντικα εκεί κάτω. Ακριβώς όπως η αναπνοή μας μπορεί να επηρεαστεί από αυτά που τρώμε, έτσι μπορεί να γίνει και εκεί.

Αυτά που τρώμε μπορούν επίσης να επηρεάσουν και τη μυρωδιά των ούρων μας, οπότε κατά συνέπεια και τη μυρωδιά του αιδοίου μας.