Αυτά είναι τα 4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου τώρα!

Πάρτε σακούλα σκουπιδιών και πετάξτε τα!

Αυτά είναι τα 4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου τώρα!

Αυτά είναι τα 4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου τώρα!

Το ήξερες ότι τα «υγιεινά» τρόφιμα που κρύβεις στο ντουλάπι σου δεν είναι και τόσο υγιεινά όσο νομίζεις;

Είναι καιρός να πιάσεις τη σακούλα των σκουπιδιών γιατί έχεις πολύ ξεκαθάρισμα να κάνεις.

Να ποια τρόφιμα πρέπει να αποχωριστείς:

1.Τεχνητά γλυκαντικά
Δεν είναι φυσικά και μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν με το αδυνάτισμα. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal, όσοι τα καταναλώνουν σε τακτική βάση είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, διαβήτη αλλά και καρδιακές παθήσεις.

2.Δημητριακά
Σχεδόν όλα τα δημητριακά είναι έντονα επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους να έχουν καταστραφεί. Πολλά μάλιστα περιέχουν και GMO, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού και συντηρητικά”, λέει η Pamela. Αντί για αυτά προτίμησε ένα μπολ απολαυστικής βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

3.Διαιτητικά σνακ
Νομίζεις ότι επιλέγοντας ένα light συσκευασμένο σνακ με χαμηλά λιπαρά, κάνεις τη σωστή και υγιεινή επιλογή; Ξανασκέψου το! Πρόσεξε αυτά τα τρόφιμα! Δεν είναι πραγματικό φαγητό. Είναι στην ουσία μια σακούλα γεμάτη με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικά και άλλες τεχνητές ουσίες.

4.Λάδι κανόλα
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάδια που μπορεί να επιλέξει κανείς, καθώς είναι γεμάτο με προ-φλεγμονώδη ωμέγα-6 λιπαρά”, υποστηρίζει. “Είναι συνήθως γενετικά τροποποιημένο. Αντί αυτού, προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και τη διατήρηση της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα, ενώ βοηθά στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώμε κατά την διάρκεια της περιόδου!

Σας αφορά! Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώμε κατά την διάρκεια της περιόδου!Δώστε σημασία!

Η διατροφή, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα σωματικά αλλά και ψυχικά.

Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που είναι καλό να αποφεύγουμε κατά την διάρκεια της περιόδου μας.

Και αυτό γιατί δεν μας βοηθούν να την αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει.

Δυστυχώς, πρόκειται για τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, σύμφωνα με το Her.ie.

Ποιες είναι όμως αυτές και γιατί πρέπει να τις αποφεύγουμε κατά την περίοδό μας;

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προκαλούν πρήξιμο και ερεθισμό στο στομάχι. Καθώς θα έχεις ήδη κράμπες, μπορεί να γίνουν χειρότερες χάρη στα γαλακτοκομικά.

Ζάχαρη

Το να κόψεις την σοκολάτα κατά την περίοδο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχει λόγος. Όταν έχεις περίοδο, οι ορμόνες τρελαίνονται. Αυτό οδηγεί στην λαχτάρα για γλυκά, κάτι που οδηγεί με την σειρά του σε εκτόξευση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό προκαλεί αλλαγή στη διάθεση, ένταση και κούραση, ενώ μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, που πυροδοτούν τις κράμπες.

Καφεΐνη

Μπορείς να κόψεις τον καφέ; Κι όμως, η καφεΐνη είναι αγγειοσυσπαστικό. Κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συσφίγγονται και μπορεί να κάνει τα αγγεία που τροφοδοτούν την μήτρα να γίνουν πιο σφιχτά.

Αλμυρά φαγητά

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα, που ήδη έχεις λόγω περιόδου.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον αυτές τις μέρες μπορείς να περιορίσεις αυτές τις τροφές για να νιώσεις καλύτερα.