Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας!

Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει με το σκεύος!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει με το σκεύος! Ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας!

Ο ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία καταναλωτή, διενήργησε δειγματοληψία μεταλλικού διχτιού, συγκεκριμένα σε ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας, με αριθμό παρτίδας Lot No 180809.

Το προϊόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΕ.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι το μεταλλικό σκεύος δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς η περιεκτικότητα του συρμάτινου αυτού πλέγματος σε χρώμιο (Cr) είναι κάτω του κατώτατου ορίου του 12% κ.β.

Επομένως, προκύπτει ότι το σκεύος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΦΕΤ μας εφιστά την προσοχή και για το "εθνικό διατροφικό Ελληνικό προιόν" μας, την φέτα!

 Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί γνωστές σοκολάτες!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ. Ανακαλεί γνωστές σοκολάτες που τρώμε. Επίσης, ζητά και την απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Ritter SPORT» FONDENTE 50% σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 19/06/2020 και αριθμό παρτίδας Η3Ρ1180321, το οποίο παρασκευάζεται στη Γερμανία.