Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Σίγουρα δεν το γνωρίζεις!

Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Δείξε προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν από τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σε ξυπνήσει πιο γρήγορα από έναν καφέ.. ένα freddo espresso σε περιμένει στην κουζίνα για να σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις τις μέρας.

Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες και με νέες έρευνες, η αγαπημένη αυτή πρωινή συνήθεια είναι περισσότερο βλαβερή από ευεργετική για την υγεία!

To απόλυτο κόλπο για να μην νερώνει ο παγωμένος καφές σου!

Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Σύμφωνα με το Time, με τη κατανάλωση καφέ πριν τις 9:30 το πρωί κινδυνεύετε από… άγχος στο σώμα! Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε… Η κορτιζόλη – η ορμόνη του άγχους – είναι φυσικά υψηλότερη από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. Όταν πίνετε καφέ, η καφεΐνη παρεμβαίνει στα επίπεδα κορτιζόλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση και αγωνία. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους νιώθοντας άγχος!

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε το καφεδάκι σας είναι μετά τις 9:30 το πρωί, όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλότερα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν ξυπνάτε πολύ αργότερα, εξηγεί η διαιτολόγος του Lung Health Institute, Amanda Maucere. «Ο κιρκαδικός ρυθμός έχει αποδειχθεί ότι προσαρμόζεται για να ανταποκρίνεται στις καθημερινές μας συνήθειες », εξηγεί. «Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι κάποιος που έχει τη νυχτερινή βάρδια, ο οποίος έχει αυξημένη κορτιζόλη τα βράδια που χρειάζεται να μείνει ξύπνιος. Έτσι, εάν ξυπνάτε συνήθως αργότερα το πρωί, ο κιρκαδικός ρυθμός σας έχει λογικά προσαρμόσει. Επομένως,τα επίπεδα της κορτιζόλης σας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους μόλις ξυπνάτε. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε πριν παραγγείλετε το καφεδάκι σας.

Καφεμαντεία για αρχάριους: Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου!

Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου! Καφεμαντεία για... αρχάριους!

Μία αγαπημένη και πολυζήτητη μέθοδος μαντείας, είναι η καφεμαντεία, όπου συνδυάζει την απόλαυση μαζί με την ανάλυση του μέλλοντος. Μπορεί σε πολλούς το διάβασμα του καφέ να φαίνεται σαν παιχνίδι, στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και αυτή η μέθοδος πρόβλεψης, έχει την παράδοση και την ιστορία της.

Για να Μάθεις να Λες τον Καφέ μπορείς να δεις το αντίστοιχο άρθρο μας, στο συγκεκριμένο άρθρο όμως, σου δίνουμε τα 18 πιο συνηθισμένα σύμβολα καφεμαντείας, που εύκολα μπορούν να ανιχνευθούν και να ερμηνευθούν ακόμα και από έναν αρχάριο.

Φτιάξε Ελληνικό Καφεδάκι λοιπόν, γύρισε το φλιτζάνι και είναι βέβαιο ότι κάποια από τα σύμβολα που θα δεις παρακάτω, θα υπάρχουν μέσα στην κούπα σου ... Διάβασε την ερμηνεία τους.

1. Δαχτυλίδι (κύκλος): Νέα Αγάπη / Σχέση, Σταθερότητα και προοπτική στα αισθηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα με τον ενδιαφερόμενο και το σύνολο του φλιτζανιού δηλώνει και γάμο.

2. Σπασμένο Δαχτυλίδι (μισός κύκλος) : Καβγάς σε σχέση, απομάκρυνση σχέσης, χωρισμός

3. Τετράγωνο: Μέσω δυσκολιών εύρεση λύσεων. Σταθεροποίηση και δομή στην σχέση, ανακατατάξεις στο σπίτι και στην οικογένεια!

4. Σημαία: Πρόσεξε περισσότερο τα κεκτημένα σου και την επιχείρηση ή και την δουλειά σου! Κάποιος κίνδυνος θα παρουσιαστεί.

5. Μαχαίρι: Διαφωνία, αντίθεση , καβγάς και χωρισμός με φιλικό πρόσωπο

6. Πουλί : ΧαρούμεναΝέα

7. Κοράκι (Μαύρο πουλί): Δυσάρεστα νέα

8. Βουνά: Εμπόδια

9. Καρδιά : Αγάπη και Έρωτας. Αν ο καφές δεν έχει στεγνώσει, παρόλο που έχεις αφήσει αρκετή ώρα την κούπα σου ανάποδα, τότε σημαίνει ότι θα πληγωθείς ή θα κάνεις δάκρυα.

10. Πανσέληνος (Ολόκληρο Φεγγάρι): Ερωτική Ένωση / κορύφωση συναισθημάτων

11. Λουλούδι: Ευτυχία

12. Ηφαίστειο : Θα χάσεις τον έλεγχο και θα εκνευριστείς

13. Ψάρι: Επαγγελματική Κατάκτηση

14. Φωλιά: Εγκυμοσύνη

15. Άγγελος: Προστασία και καλά νέα

16. Διάβολος: Κίνδυνος και Δυσάρεστα Νέα

17. Σκύλος: Αληθινήφιλία

18. Γάτα: Καβγάς, Ζήλεια, Ψεύτικη Φιλία.