Προσοχή! Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την εμφάνιση αυτού του ιού!

Τον μεταφέρουν τα κουνούπια!

Προσοχή! Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την εμφάνιση αυτού του ιού!

Προσοχή! Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την εμφάνιση αυτού του ιού!

Την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των πολιτών, στη σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2019, το ένα στην Ξάνθη και το άλλο στην Κατερίνη.

Προσοχή: Αυτή είναι η νόσος για την οποία πρέπει να κάνουν εξέταση όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και εφιστά την προσοχή στη σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας για τα κουνούπια.

Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας των αρμοδίων αρχών, τα τελευταία χρόνια να προστατέψουν τη Δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή χρονιά, κατεγράφησαν 316 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου εκ των οποίων τα 50 κατέληξαν ενώ τα περισσότερα περιστατικά κατεγράφησαν στο Νόμο Αττικής.

Ευελπιστούμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η νέα διοίκηση της Αττικής και των υπολοίπων Περιφερειών θα θωρακίσουν τη χώρα απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Οι εγκληματικές παραλείψεις τα τελευταία χρόνια στην επιδημιολογική επιτήρηση του ιού του Δυτικού Νείλου και κυρίως στην έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών , είχαν αποτέλεσμα ο ιός να έχει πλέον εγκατασταθεί στη χώρα μας. Καθώς αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα είναι σημαντικό να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές ενώ οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας. Πιστεύουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα επιδείξει ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα στην προστασία της Δημόσιας υγείας.»

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας τα οποία μεταξύ άλλων συνίστανται στα εξής:

χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα
τοποθέτηση στις οικίες αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών)
χρήση κουνουπιέρων εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος
απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κλπ.
κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών
πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες
κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν

Πηγή: iefimerida.gr

Τεράστια προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Τεράστια προσοχή, καθώς ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Η ανάκληση αφορά δύο παρτίδες!

Την ανάκληση παρτίδων ινσουλίνης, του προϊόντος με την ονομασία «DISPO VAN SINGLE USE SYRINGE U-100 INSULIN (1mL)» αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για τις παρτίδες:

- 841541 (ημ. ληξ.: 09-2023)
- 907441 (ημ. ληξ.: 01-2024)

Ο ΕΟΦ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Στην ανακαλούμενη παρτίδα“841541”κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς την μακροσκοπική εμφάνιση και στον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.Στην ανακαλούμενη παρτίδα“907441”διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς τον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.

Η εταιρεία ΕΒΟ Α.Ε.η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρουν. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».