ΕΦΕΤ: Προσοχή! Ανακαλεί πιάτο των Jumbo!

Σας αφορά!

ΕΦΕΤ: Προσοχή! Ανακαλεί πιάτο των Jumbo!

Πιάτο των Jumbo ανακαλεί ο ΕΦΕΤ και ζητά την προσοχή των καταναλωτών που το έχουν προμηθευτεί, αφού δεν κάνει καλό για την υγεία μας.

Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19 cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030.

Μεγάλη προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα που έχουμε πολλοί στην κουζίνα μας!

Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία «Jumbo AΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΕΦΕΤ: Προσοχή! Ανακαλεί πιάτο των Jumbo!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο καφέ!

Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια και πρέπει να πεταχτεί αμέσως από την κουζίνα μας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν "Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 g, αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA", είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta. Μεγάλη προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα που έχουμε πολλοί στην κουζίνα μας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο καφέ!

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί γνωστές σοκολάτες!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ. Ανακαλεί γνωστές σοκολάτες που τρώμε. Επίσης, ζητά και την απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Ritter SPORT» FONDENTE 50% σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 19/06/2020 και αριθμό παρτίδας Η3Ρ1180321, το οποίο παρασκευάζεται στη Γερμανία.

TAGS