Σιχαμένη κομπίνα! Έβαζαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν!

Αυτή είναι η εταιρία που το έκανε!

Σιχαμένη κομπίνα! Έβαζαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν!

Η πιο σιχαμένη κομπίνα μόλις αποκαλύφθηκε, αφού δαιμόνιοι ιδιοκτήτες εταιρίας, έβαζαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν!

Οι δύο συνεργάτες της «GD Pork» με αυτόν τον ήθελαν να δημιουργήσουν το «Σούπερ Γουρούνι». Το σπέρμα εισάγονταν παράνομα στην χώρα, μέσα σε μπουκάλια σαμπουάν και η μεταφορά τους γινόταν με τις αποσκευές Δανών επισκεπτών ή και μετόχων της εταιρείας.

Ο Henning Laue, 74 ετών, και ο Torben Soerensen, 39 ετών, κατηγορούνται παράνομη διακίνηση σπέρματος από τη Δανία που πραγματοποιήσαν από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ κάνει συστάσεις για την αποφυγή επικίνδυνων μικροβίων στα αλλαντικά!

Σιχαμένη κομπίνα! Έβαζαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν!

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστραλίας. «Η «GD Pork», προσπαθούσε να κερδίσει τους ανταγωνιστές της με αθέμιτα μέσα, εισάγοντας παράνομα σπέρμα χοίρων», δήλωσε Bridget McKenzie και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στην υπόθεση.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η Αυστραλία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς για την εισαγωγή γενετικού υλικού χοίρων από την Ευρώπη, λόγω του αφρικανικού πυρετού (πανώλη). Παράλληλα οι Δανέζικοι χοίροι είναι πολύ πιο γόνιμοι από τους Αυστραλιανούς καθιστώντας τους ελκυστικούς για τους κτηνοτρόφους.

Οι δύο συνεργάτες της εταιρείας κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης και στην «GD Pork» έχει επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από theguardian.com και huffingtonpost.co.uk

ΕΦΕΤ: Έκτακτη ανακοίνωση για γαλακτοκομικά προϊόντα!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για γαλακτοκομικά προϊόντα!

Μετά την έκδοση προηγούμενων Δελτίων Τύπου και την απήχηση που είχαν στους καταναλωτές, οι οποίοι είτε αδυνατούσαν να εντοπίσουν την προέλευση του γάλακτος, είτε θεωρούσαν εγχώριας παραγωγής το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που ανέφεραν ως προέλευση γάλακτος την Ε.Ε., ο ΕΦΕΤ, (που κάνει συνεχείς ελέγχους για την καταλληλότητα προϊόντων) σημειώνει τα εξής :

Η κείμενη εθνική νομοθεσία καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση τόσο των προσυσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων όσο και αυτών που διατίθενται μη προσυσκευασμένα (χύμα) στα σημεία λιανικής πώλησης. Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα οφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη "χώρα" προέλευσης του γάλακτος.

Οι υποχρεωτικές ενδείξεις σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ


Οι υποχρεωτικές ενδείξεις, σύμφωνα με τον Ν.4492/2017 (Α΄156) και τη με αριθμ. 1710/51865/4-4-2018 (Β΄1295) Υπουργική Απόφαση, που θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά στη συσκευασία είναι :

α) Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει στην Ελλάδα, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως "προέλευση Ελλάδα" ή προτιμότερα "Προέλευση γάλακτος : Ελλάδα".


Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Κυκλοφορεί μη κανονικό σετ αντικολλητικών σκευών!

Δηλαδή, όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεκμηριωμένα αμιγώς Ελληνικό γάλα, πρέπει στα προϊόντα τους να αναγράφεται επακριβώς η εξής σήμανση με το παρακάτω λεκτικό, "προέλευση Ελλάδα" ή προτιμότερα "προέλευση γάλακτος Ελλάδα". Κάθε άλλη σχετική επισήμανση (με σημαίες, ποσοστά και "σήματα"), που συσκοτίζει τον καταναλωτή στο θέμα της προέλευσης του γάλακτος, θεωρείται ανεπαρκής έως παραπλανητική και στα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού.

β) Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει εκτός Ελλάδας, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως :

"Προέλευση γάλακτος : Όνομα χώρας", στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από μία μόνο χώρα, είτε της ΕΕ ή χώρα εκτός ΕΕ, π.χ. "Προέλευση γάλακτος : (όνομα μιας χώρας προέλευσης)".
"Προέλευση γάλακτος Ε.Ε.", στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερα του ενός κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προέλευση του γάλακτος του συγκεκριμένου προϊόντος δεν είναι Ελληνική, ακόμη κι αν το τελικό προϊόν (π.χ. γάλα, γιαούρτι, τυρί κλπ) παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα.
"Προέλευση γάλακτος εκτός Ε.Ε.", στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερες της μιας χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλες οι χώρες αναγράφονται ολογράφως ή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ακρωνύμιό τους.

Εντατικοί έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Ε.Φ.Ε.Τ., με γνώμονα την προστασία τόσο των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, εντείνει τους ελέγχους, ενώ καλεί :

α) τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή εμφανώς της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και
β) τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά στις Ελληνικές επιχειρήσεις να προστατέψουν τον Έλληνα και ξένο καταναλωτή, τη διάσημη Ελληνική διατροφή, τα μοναδικά Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τις ανερχόμενες Ελληνικές εξαγωγές, αλλά και αυτές τις ίδιες τις δικές τους επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, από κοντόφθαλμες και επιβλαβείς για όλους κακές πρακτικές.

«ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ, ΕΛΕΓΧΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ : ΕΛΛΑΔΑ"»