Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8 συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών!

Σας αφορά!

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8 συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών!
HEALTH NEWS 29.08.2019 10:45
Follow us on Google News

Κορίτσια δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 8 πρώιμα συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών.

Ο καρκίνος των ωοθηκών ανήκει στις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου και μία βασική αιτία είναι η καθυστερημένη διάγνωση της νόσου, όταν πλέον βρίσκεται στο στάδιο 3 ή 4.

Ακόμη και όταν ο καρκίνος αναπτύσσεται προκαλώντας μετακίνηση των οργάνων στην περιοχή της κοιλιάς, λόγω του χώρου που υπάρχει στην κοιλιακή χώρα και την πύελο, τα συμπτώματα δεν γίνονται αντιληπτά ή δεν τους δίνεται η απαραίτητη προσοχή.

Περίπου οι μισοί ωοθηκικοί καρκίνοι εμφανίζονται σε γυναίκες άνω των 63 ετών, ενώ από τις νεότερες κινδυνεύουν περισσότερο όσες φέρουν μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών και του μαστού.

Καρκίνος στη γλώσσα: Τα ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Το 94% των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών ζουν πάνω από πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση, εφόσον αυτή γίνει εγκαίρως.

Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών:

1.Αιμορραγία: Η αιμορραγία εκτός περιόδου είναι το κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες με κακοήθεις όγκους στις ωοθήκες. Οι όγκοι παράγουν οιστρογόνα που προκαλούν αιμορραγίες που μοιάζουν με περίοδο, ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση.

2.Φούσκωμα: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή 1.142 γυναικών υπέδειξε ότι ποσοστό μόλις 34% εξ αυτών θα επισκεφτούν τον γιατρό τους σε περίπτωση που εκδηλώσουν επίμονο φούσκωμα, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών. Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι μόλις μία στις πέντε γυναίκες (ποσοστό 20%) γνωρίζει πως το φούσκωμα αποτελεί σύμπτωμα της νόσου. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS England) συνιστά στις γυναίκες που εκδηλώνουν φούσκωμα τις περισσότερες μέρες της βδομάδας για τουλάχιστον τρεις βδομάδες να επισκεφτούν τον γιατρό τους.

3.Αίσθημα κορεσμού: Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι χορταίνουν καταναλώνοντας τη μισή ή μικρότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που κατανάλωναν στο παρελθόν.

4.Κράμπες: Καθώς ένας όγκος μεγαλώνει στην πυελική χώρα είναι πιθανό να προκαλεί χαμηλά στην κοιλιά πόνο, ανάλογο με αυτόν που προκαλούν οι κράμπες περιόδου.

5.Πόνος στη μέση: Η συγκέντρωση υγρού στην πύελο ή η εξάπλωση του καρκίνου στην κοιλιά ή την πύελο ερεθίζει τον ιστό στη μέση με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να πονάνε τόσο, ώστε να μην μπορούν να καθίσουν ή να κοιμηθούν.

6.Δύσπνοια: Ο προχωρημένος καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Η ανάπτυξη των όγκων ασκεί πίεση στους πνεύμονες και μειώνει την ικανότητα της πάσχουσας να εισπνέει και να εκπνέει.

7.Δυσπεψία: Πολλές γυναίκες έχουν καούρες που μπορεί να διαρκούν για μήνες. Συνοδεύονται συνήθως από αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιά και το στομάχι, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

8.Επιτακτική ούρηση: Οι γυναίκες αισθάνονται την επιθυμία να ουρούν συχνά και σχεδόν δεν μπορούν να ελέγξουν την ανάγκη. Το αίσθημα συνοδεύεται συχνά από πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση.

Πηγή: Health.com

Μεγάλη προσοχή! Έτσι είναι η γλώσσα σας, αν έχετε καρκίνο!

Μεγάλη προσοχή σε όλους σας! Έτσι είναι η γλώσσα, αν έχετε καρκίνο! Σκληρές εικόνες για άνω των 18!

Ο καρκίνος της γλώσσας έχει πολλές μορφές, από τις οποίες η πιο κοινή είναι αυτή που ξεκινά από τα πλακώδη κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της γλώσσας.

Ο συγκεκριμένος τύπος κυττάρων που παρουσιάζει τις καρκινικές μεταλλάξεις καθορίζει την πρόγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου στη γλώσσα. Το ακριβές σημείο εμφάνισης του καρκίνου επίσης επηρεάζει τη θεραπεία.

Μορφές
Ο καρκίνος της γλώσσας μπορεί να εμφανιστεί:

- Στη στοματική κοιλότητα: Δηλαδή σε σημείο της γλώσσας που είναι εμφανές και ψηλαφητό. Αυτή η μορφή καρκίνου της γλώσσας διαγιγνώσκεται συνήθως αρκετά νωρίς και αντιμετωπίζεται εύκολα με χειρουργική επέμβαση.

- Στον λαιμό: Δηλαδή στη βάση της γλώσσας, κοντά στον φάρυγγα, όπου παρουσιάζει και λιγότερα συμπτώματα. Αυτή η μορφή καρκίνου της γλώσσας διαγιγνώσκεται συνήθως σε πιο προχωρημένο στάδιο, όταν ο καρκινικός όγκος έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και ενδεχομένως έχει εξαπλωθεί στα λεμφογάγγλια του λαιμού.

Να σημειωθεί ότι οι καρκίνοι που αναπτύσσονται στη βάση της γλώσσας συνδέονται στενά με τη λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Συμπτώματα
Τα κυριότερα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τον καρκίνο της γλώσσας είναι τα εξής:

- κόκκινη η λευκή κηλίδα στην επιφάνεια της γλώσσας

- πονόλαιμος

- ανοιχτή πληγή (έλκος) στην επιφάνεια της γλώσσας

- πόνος κατά την κατάποση

- μούδιασμα στη γλώσσα

- ανεξήγητη αιμορραγία της γλώσσας (που δεν οφείλεται σε τραυματισμό)

- πόνος στο αυτί (σπανιότερα)

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε πολλές διαφορετικές αιτίες, ωστόσο όταν επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογούνται από τον γιατρό.

Αντιμετώπιση
Ο καρκίνος της γλώσσας αντιμετωπίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων με χειρουργική επέμβαση. Η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και η στοχευμένη φαρμακοθεραπεία συστήνονται συχνά συμπληρωματικά προς τη χειρουργική επέμβαση.

Προσοχή! Οι παρακάτω εικόνες απεικονίζουν περιστατικά καρκίνου της γλώσσας.

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

 Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

Πηγή: Mayo Clinic, Cancer Research UK

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καρκίνος του στοματοφάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα και οι τρόποι πρόληψης!

Γονείς τεράστια προσοχή! Αυτά είναι τα ύποπτα συμπτώματα του παιδικού καρκίνου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share