"Έβγαλα στην ευαίσθητη περιοχή κάτι που μοιάζει με σπυράκι! Είναι ανησυχητικό;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

«Πρόσφατα στην ευαίσθητη περιοχή έβγαλα κάτι που μοιάζει με σπυράκι. Είναι ανησυχητικό;», ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σου απαντά και σου δίνει την λύση.

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

«Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάποιο μικρόβιο από το μπάνιο στην πισίνα;» O γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Πρόσφατα στην ευαίσθητη περιοχή έβγαλα κάτι που μοιάζει με σπυράκι. Είναι ανησυχητικό;

Πιθανότατα να είναι κάποια τοπική λοίμωξη του θήλακα της τρίχας (θυλακίτις). Παρ’ όλα αυτά η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό δερματολόγο ή γυναικολόγο είναι επιβεβλημένη ώστε να γίνει η ακριβή διάγνωση.

«Τα υγρά μου μυρίζουν άσχημα! Είναι σοβαρό;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σου απαντά!

«Τα υγρά μου μυρίζουν άσχημα! Είναι σοβαρό;», ρώτησε αναγνώστρια τον γυναικολόγο του Youweekly.gr και έχουμε την απάντηση του.

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

"Νιώθω μούδιασμα εξωτερικά της ευαίσθητης περιοχής! Είναι ανησυχητικό;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Τελευταία τα κολπικά μου υγρά, ακόμη και μετά το μπάνιο, είναι λίγο δύσοσμα. Είναι ανησυχητικό;

Τα έντονα και δύσοσμα κολπικά υγρά είναι ένδειξη φλεγμονής του κόλπου (κολπίτιδα) συνήθως μικροβιακής αιτιολογίας. Η δυσοσμία, η οποία συνήθως έχει χαρακτηριστικά οσμής «χαλασμένου ψαριού», οφείλεται σε μικρόβια, όπως η Gardnerella vaginalis, το mycoplasma, το ureoplasma κ.ά., και μπορεί ακόμη να συνοδεύεται από τοπικό ερεθισμό, κνησμό και αύξηση των κολπικών υγρών. Θα πρέπει να γίνει άμεσα καλλιέργεια κολπικού υγρού, ώστε να δοθεί η κατάλληλη αγωγή.

«Τελευταία έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Δεχτήκαμε την εξής ερώτηση: «Τελευταία έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά υπεύθυνα!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς. «Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω κάποιο μικρόβιο από το μπάνιο στην πισίνα;» O γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά!

Τελευταία, έχω φαγούρα και αυξημένα κολπικά υγρά. Τι μου συμβαίνει;

Οι παθήσεις του αιδοίου και του κόλπου οι οποίες εμφανίζονται με παρόμοια συμπτωματολογία αναφέρονται συχνά σε μυκητιάσεις και σπανιότερα σε αλλεργικές εκδηλώσεις. Οι φλεγμονές του κόλπου και του αιδοίου οι οποίες οφείλονται σε μύκητες περιγράφονται ως μυκητιασικές αιδοιοκολπίτιδες. Η αίτια συνήθως είναι η διαταραχή της χλωρίδας του κόλπου, με αποτέλεσμα την αύξηση των αποικιών των μυκήτων έναντι των καλών μικροβίων όπως οι γαλακτοβάκιλοι. Συστήνεται η διενέργεια κολπικού υγρού προς επιβεβαίωση της διάγνωσης και χορήγηση τοπικής ή συστηματικής θεραπείας με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.