Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής!

Πετάξτε τα γρήγορα!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής!

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ, αφού έκανε επίσημη ανακοίνωση ότι ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής!

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχου από τις βελγικές αρχές περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία sildenafil (σιλδεναφίλη) η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους!

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί την εταιρία που διακινεί το προϊόν να το αποσύρει άμεσα από την αγορά.

Αυτό είναι ο προϊόν που ανακαλείται:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Προειδοποιεί για γνωστό καλλυντικό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Προειδοποιεί για γνωστό καλλυντικό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες γιατί παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις χωρίς να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί ως φάρμακο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το προϊόν Magniskin Vivilian beauty skin oil (30 ml), που περιέχεται σε γυάλινη συσκευασία χρώματος καφέ, δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για τα καλλυντικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επιπλέον, παρουσιάζεται με θεραπευτικές ενδείξεις χωρίς να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί ως φάρμακο, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι διαδικτυακά δεν είναι διαθέσιμα τα στοιχεία του παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος και υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Για το λόγο αυτό επισημαίνει στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά.

Τεράστια προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Τεράστια προσοχή, καθώς ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Η ανάκληση αφορά δύο παρτίδες!

Την ανάκληση παρτίδων ινσουλίνης, του προϊόντος με την ονομασία «DISPO VAN SINGLE USE SYRINGE U-100 INSULIN (1mL)» αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για τις παρτίδες:

- 841541 (ημ. ληξ.: 09-2023)
- 907441 (ημ. ληξ.: 01-2024)

Ο ΕΟΦ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Στην ανακαλούμενη παρτίδα“841541”κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς την μακροσκοπική εμφάνιση και στον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.Στην ανακαλούμενη παρτίδα“907441”διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς τον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.

Η εταιρεία ΕΒΟ Α.Ε.η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρουν. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

TAGS