Συναγερμός! Σταματήστε να τρώτε κοτόπουλο! Προκαλεί...

Κίνδυνος-θάνατος!

Συναγερμός! Σταματήστε να τρώτε κοτόπουλο! Προκαλεί...

Συναγερμός σήμανε με μια νέα έρευνα! Σταματήστε να τρώτε κοτόπουλα γιατί η κατανάλωσή του προκαλεί...

Η κατανάλωση κοτόπουλου συσχετίζεται με την πρόκληση καρκίνου σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πουλερικά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης αυτής της θανατηφόρου νόσου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health.

Ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει μεν την ύπαρξη ενός συσχετισμού ανάμεσα στην κατανάλωση κοτόπουλου και τον καρκίνο, αλλά δεν εντοπίζει και τα αίτια του συσχετισμού.

Αυτό είναι το απόλυτο αντικαρκινικό φρούτο! Τονώνει το ανοσοποιητικό και ρυθμίζει τον διαβήτη!

Να σημειωθεί δε ότι η κατανάλωση πουλερικών θεωρείται μια υγιής εναλλακτική επιλογή έναντι του κόκκινου κρέατος οπότε ομολογουμένως τα συμπεράσματα των ερευνητών που βασίστηκαν στην μελέτη παρακολούθησης 475.000 μεσήλικων Βρετανών για μια περίοδο οκτώ ετών από το 2006 έως το 2014, γεννούν απορίες.

Η κατανάλωση πουλερικών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης λεμφώματος non-Hodgkin καθώς και καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η διατροφή των μεσήλικων Βρετανών αναλύθηκε σε συνδυασμό με τις ασθένειες από τις οποίες νοσούσαν. Περίπου 23,000 εξ αυτών είχαν εκδηλώσει καρκίνο.

«Η πρόσληψη πουλερικών συσχετίστηκε θετικά με τον κίνδυνο μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και λεμφώματος non-Hodgkin» σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

Με δεδομένο ότι η μελέτη δεν αναλύει τα αίτια αυτού το επικίνδυνου συσχετισμού οι ερευνητές εικάζουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να προκαλούν αυτόν τον συσχετισμό.

Μια εξήγηση είναι ότι το ίδιο το κοτόπουλο μπορεί να περιέχει κάποιο καρκινογόνο, αλλά μια πιο πιθανή ερμηνεία μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρικής των πουλερικών. Να σημειωθεί δε ότι το τηγανητό κοτόπουλο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των Βρετανών, καθώς και ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει την ύπαρξη συσχετισμού ανάμεσα στην αυξημένη κατανάλωση τηγανητών και τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου του προστάτη.

Πηγή: ygeiamou.gr

Προσοχή! Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι και η ντομάτα μας αφήνει απροστάτευτους από τον καρκίνο!

Προσοχή! Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι και η ντομάτα στην διατροφή μας, μας αφήνει απροστάτευτους από τον καρκίνο.

Νέα αμερικανική μελέτη αναδεικνύει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός λυκοπενίου και σιδήρου, κοινώς ντομάτας και κρέατος, να αφαιρεί τις αντικαρκινικές ιδιότητες του πρώτου, αφήνοντας τον οργανισμό απροστάτευτο

Κάποιες από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας, και συγκεκριμένα το λυκοπένιο, ενδεχομένως να εξαφανίζονται όταν η κατανάλωσή της συνδυάζεται με άλλα, πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, υποστηρίζει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Ohio που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition & Food Research.

Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα και το γαστρικό υγρό μιας μικρής ομάδας φοιτητών, μετά από κατανάλωση ενός ντοματοχυμού που για κάποιους περιείχε και για κάποιους δεν περιείχε σίδηρο. Όπως αποδείχθηκε, τα επίπεδα λυκοπενίου στο γαστρικό υγρό και το αίμα ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατανάλωσαν το υγροποιημένο γεύμα τους μαζί με ένα συμπλήρωμα σιδήρου, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα έχει μικρότερη ποσότητα να χρησιμοποιήσει με πιθανώς ευεργετικούς τρόπους.

«Όταν οι άνθρωποι λάμβαναν σίδηρο με το γεύμα τους, παρατηρούταν σχεδόν διπλάσια πτώση του λυκοπενίου τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες κάθε φορά που κάποιος καταναλώνει ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και σίδηρο, όπως για παράδειγμα η σάλτσα Bolognese στα μακαρόνια. Το πιθανότερο είναι ότι λαμβάνει μόλις τη μισή ποσότητα λυκοπενίου, σε σχέση με αυτή που θα λάμβανε αν δεν κατανάλωνε σίδηρο», αναφέρει η βασική συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια διατροφολογίας, Rachel Kopec.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο στοιχείο σε μια διατροφή, καθώς πραγματοποιεί σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό, όπως το να επιτρέπει την παραγωγή ενέργειας και την αποβολή των τοξικών ουσιών. Είναι, όμως, κι ένα θρεπτικό συστατικό που θεωρείται ότι μιμείται άλλες κυτταρικές διαδικασίες.
«Γνωρίζαμε ότι αν αναμίξουμε τον σίδηρο με άλλες ουσίες θα τις καταστρέψει άμεσα, δεν ξέραμε όμως αν θα έβλαπτε και πιθανώς επωφελή καροτενοειδή όπως το λυκοπένιο που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά», προσθέτει η Δρ. Kopec.

Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα κάποιων τροφίμων. Περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στις ντομάτες, και θεωρείται ότι είναι προστατευτικό απέναντι στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του δέρματος.

Είναι ακόμα ασαφές το τι ακριβώς συμβαίνει και αλλάζει την πρόσληψη του λυκοπενίου, αλλά ένα ενδεχόμενο είναι ότι ένα γεύμα με σίδηρο οξειδώνει το λυκοπένιο, δημιουργώντας διαφορετικά παράγωγα του μεταβολισμού. Επίσης, είναι πιθανό ο σίδηρος να διαταράσσει το μείγμα ντομάτας και λιπαρών που χρειάζονται τα κύτταρα για να απορροφήσουν το λυκοπένιο.

Προς το παρόν, πάντως, οι ερευνητές συνεχίζουν την εργασία τους προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του λυκοπενίου στη μάχη κατά του καρκίνου και τη σημασία της αλληλεπίδρασής του με άλλα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά.