Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλούνται σύριγγες μιας χρήσης!

Γονείς μεγάλη προσοχή!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλούνται σύριγγες μιας χρήσης!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, με την είδηση ότι ανακαλούνται σύριγγες μιας χρήσης!

Πιο συγκεκριμένα, την ανάκληση της παρτίδας 18069 με ημερομηνία λήξης 10/2023, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Αποστειρωμένη Σύριγγα 20 ml λόγω του ότι το αποτελέσματα του μακροσκοπικού ελέγχου είναι μη κανονικό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!

Αυτό είναι το προϊόν που ανακαλείται

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλούνται σύριγγες μιας χρήσης!

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.


Η εταιρεία M-TEST ΣΠ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ , ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τους συγκεκριμένους κωδικούς από την αγορά.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, καθώς αυτό το φάρμακο δεν θα πρέπει να χορηγείται σε εγκύους!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συστήνει όπως το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας Gilenya μην χορηγείται σε εγκύους, καθώς και σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη, καθώς η δραστική ουσία fingolimod που περιέχεται στο Gilenya μπορεί να βλάψει το έμβρυο και δύναται να προκαλέσει συγγενείς ανωμαλίες.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «αν μια γυναίκα μείνει έγκυος ενόσω βρίσκεται σε θεραπεία με το Gilenya, η χορήγηση του φαρμάκου πρέπει να διακοπεί και η εγκυμοσύνη θα πρέπει να παρακολουθείται στενά».

Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας θα πρέπει να προβούν σε τεστ εγκυμοσύνης, πριν την έναρξη θεραπείας με το Gilenya, ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν κυοφορούν και πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη κατά τη διάρκεια της θεραπείας και επιπλέον για ακόμη δύο μήνες μετά τη διακοπή χορήγησης του φαρμάκου.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες σκευάσματος για τις αλλεργίες!

Αυτές οι συστάσεις γίνονται σε συνέχεια ανασκόπησης, η οποία ξεκίνησε κατόπιν αναφορών που υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος συγγενών ανωμαλιών σε βρέφη που έχουν εκτεθεί στο Gilenya κατά την εγκυμοσύνη είναι διπλάσιος του 2 με 3% του κινδύνου που παρατηρήθηκε στον γενικό πληθυσμό.

Οι πιο συχνά αναφερόμενες συγγενείς ανωμαλίες σε βρέφη που εκτέθηκαν στο Gilenya ήταν αυτές που επηρέασαν την καρδία, τα νεφρά, τα οστά και τους μύες.

Ιατροί, ασθενείς και φροντιστές θα λάβουν αναθεωρημένα εκπαιδευτικά υλικά με πληροφορίες για τον κίνδυνο, καθώς και ποια μέτρα και προφυλάξεις πρέπει να ληφθούν για την διασφάλιση της ασφαλούς χρήσης του Gilenya.

Σημειώνεται ότι «λόγω του κινδύνου πρόκλησης συγγενών ανωμαλιών στα έμβρυα που εκτέθηκαν στο fingolimod in utero, το Gilenya πλέον αντενδείκνυται σε εγκύους και σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη».

Για γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, η θεραπευτική αγωγή με το fingolimod διακόπτεται δυο μήνες πριν τον προγραμματισμό εγκυμοσύνης

Το Gilenya χρησιμοποιείται όταν η πάθηση παραμένει ενεργή παρά την κατάλληλη θεραπεία με τουλάχιστον μια άλλη θεραπεία τροποποίησης της νόσου, ή είναι σοβαρή και εξελίσσεται ραγδαία. Το Gilenya περιέχει τη δραστική ουσία fingolimod.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει μια νομικά δεσμευτική απόφαση για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εν ευθέτω χρόνο.

Τεράστια προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Τεράστια προσοχή, καθώς ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του ανακαλεί ιατρικό προϊόν!

Η ανάκληση αφορά δύο παρτίδες!

Την ανάκληση παρτίδων ινσουλίνης, του προϊόντος με την ονομασία «DISPO VAN SINGLE USE SYRINGE U-100 INSULIN (1mL)» αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για τις παρτίδες:

- 841541 (ημ. ληξ.: 09-2023)
- 907441 (ημ. ληξ.: 01-2024)

Ο ΕΟΦ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Στην ανακαλούμενη παρτίδα“841541”κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς την μακροσκοπική εμφάνιση και στον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.Στην ανακαλούμενη παρτίδα“907441”διαπιστώθηκε ότι ήταν μη κανονική ως προς τον χημικό έλεγχο της απορρόφησης.

Η εταιρεία ΕΒΟ Α.Ε.η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρουν. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες σκευάσματος για τις αλλεργίες!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ! Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες σκευάσματος για τις αλλεργίες!

Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του φαρμάκου Pollinosan Hayfever tablets της εταιρείας A. Vogel, το οποίο κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία LUFFA.

Η εταιρεία HEALTH CODE, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του σκευάσματος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δείτε το φάρμακο:

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες σκευάσματος για τις αλλεργίες!

TAGS