Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Ακμή τέλος! Δες πώς θα ξεφύγεις από το αιώνιο πρόβλημα...

3 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε

Ακμή τέλος! Δες πώς θα ξεφύγεις από το αιώνιο πρόβλημα...
HEALTH NEWS 16.10.2019 15:14

Δυστυχώς η ακμή και τα ενοχλητικά της σπυράκια ενοχλούν σε όλες τις ηλικίες αποτελώντας αιώνια αρρώστια. Μπορείς όμως να βάλεις τέλος σε αυτό το πρόβλημα και να ξεφύγεις μια και καλή αποφεύγοντας κάποιες τροφές...

Τα φάρμακα βελτιώνουν την κατάσταση αλλά πάντα παραμένει το πρόβλημα άλυτο. Μήπως το κλειδί για να απαλλαχθείς είναι στην διατροφή σου;

«Ναι», απαντά η δερματολόγος Tsippora Shainhouse, καθηγητής στο Δερματολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, ο οποίος αποκάλυψε 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο το οποίο υποφέρει από πρόβλημα ακμής.

#1: Γαλακτοκομικά

Πιθανότατα η πιο επιβλαβής τροφή για ένα άτομο με ακμή. Μια έρευνα στις αρχές του 2018 έδειξε πως η κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση ακμής. «Ακόμη και αν ο δερματικός μηχανισμός δεν ενεργοποιείται άμεσα, υπάρχει σχέση. Με το γάλα αυξάνεται η αυξητική ορμόνη και φουντώνει η ακμή στο δέρμα», σχολίασε η Shainhouse.

Αυτό που προτείνει, είναι η κατανάλωση γαλοπούλας για ένα μήνα, καθώς περιέχει αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D, ώστε να τα αναπληρώσεις μιας και θα πρέπει να κόψεις τα γαλακτοκομικά.

#2: Ζάχαρη

«Υπάρχει μια θεωρία πως τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την φλεγμονή στο σώμα», σχολίασε η Shainhouse. Αν και δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ερευνητικά, οι δερματολόγοι συνιστούν την ελάττωση της ζάχαρης για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ώστε να παρατηρηθεί για το αν επηρεάζει ή όχι τον ασθενή.

#3: Σοκολάτα

Αυτό το έχεις ακούσει σίγουρα, αλλά ήρθε και η ιατρική επιβεβαίωση. Μια έρευνα του 2016 έδειξε σε 50 ασθενείς πως η κατανάλωση σοκολάτας έφερε «φούντωση» στα πρόσωπα των ασθενών. «Αν έχεις παρατηρήσει επιδείνωση όποτε καταναλώνεις σοκολάτα, τότε απλά σταμάτα να την καταναλώνεις ή δοκίμασε την σοκολάτα υγείας», συνιστά η Shainhouse.

Έχεις ακμή; Δες τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς οριστικά!

Σημεία και συμπτώματα της ακμής

Η ακμή είναι ο κοινός όρος που χρησιμοποιείται για μια διαταραχή του δέρματος που συχνά εμφανίζεται ως μικρά αυξημένα σπυράκια στο πρόσωπο, την πλάτη, το στήθος και τους ώμους. Περίπου το 80% των εφήβων επηρεάζονται από την ακμή σε κάποιο βαθμό, και αυτό συμβαίνει μερικές φορές ακόμη και σε ενήλικες μέχρι την ηλικία των 40, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι της ακμής:

Μη φλεγμονώδη ακμή : Αυτός ο τύπος ακμή εμφανίζεται συνήθως ως whiteheads ή τα σπυράκια, και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ακμής και της ακμής ένδικα μέσα στο σπίτι.

Φλεγμονώδη ακμή : Μη φλεγμονώδη ακμή, εάν δεν αντιμετωπισθεί σωστά με αποτελεσματικό φάρμακο ακμής, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά δερματικά εξανθήματα και σπυράκια, όπως βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια και κύστεις (που περιγράφεται παρακάτω).

Η ακμή μπορεί να διακρίνονται στις εξής κατηγορίες ήσσονος σημασίας, με βάση την εμφάνιση:

Ακμή βλατίδες είναι ένα μικρό, κόκκινο μορφή σπυριών της ακμής (λιγότερο από 5 χιλ.) που είναι ελαφρώς αυξημένα πάνω επιφάνεια του δέρματος του. Μια ομάδα μικρών βλατίδες ακμής δίνει ένα γυαλόχαρτο-όπως αισθάνεται εάν την αγγίξετε.

Ακμή Pustules είναι παρόμοια με την ακμή βλατίδες, αλλά είναι περισσότερο σε σχήμα θόλου και γεμίζουν με πύον.

Ακμή Οζίδια είναι μια σοβαρή μορφή ακμής που είναι επώδυνη και φλεγμονώδη. Θα κάθονται βαθιά στα στρώματα του δέρματος και μπορεί να χρειαστούν έως και 2 μήνες για να επουλωθούν. Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτή η μορφή της ακμής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόνιμες ουλές ακμής.

Ακμή κύστεις είναι σοβαρά φλεγμονή, σάκος-όπως οζίδια που μπορεί να φτάσει μέχρι αρκετά εκατοστά σε διάμετρο. Οι κύστεις ακμής μερικές φορές αναφέρεται ως nodulocystic ακμή, και άτομα που πάσχουν από αυτόν τον τύπο της σοβαρής ακμής θα πρέπει να αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Αιτίες της ακμής

Η ακμή είναι μια διαταραχή του δέρματος που προκαλείται από συνδεμένους πόρους του δέρματος. Ανθρώπινο δέρμα διαθέτει ένα μεσαίο στρώμα που ονομάζεται χόριο που αποτελείται από τους θύλακες των τριχών και των σμηγματογόνων αδένων. Αυτοί οι αδένες παράγουν μια ελαιούχο ουσία που ονομάζεται σμήγμα που χρησιμοποιείται για φυσικά ενυδατώνει και λιπαίνει το δέρμα. Το πρόσωπο, την πλάτη, το στήθος, τους ώμους και περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση αυτών των αδένων.

Καθ ‘όλη τη ζωή, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εφηβείας, οι άνθρωποι παράγουν ορμόνες, όπως η ανδρογόνων και της προγεστερόνης που οδηγούν σε υπερπαραγωγή του σμήγματος. Ως εκ τούτου, αυτό το υπερβολικό σμήγμα βύσματα το θυλάκιο κανάλια και το δέρμα τους πόρους, που οδηγούν σε σπυράκια και whiteheads.

Blackheads μορφή, όταν σμήγμα συνδυάζει με χρωστικές ουσίες του δέρματος και βύσματα τους πόρους. Λευκοκέφαλα είναι ελαφρώς αυξημένα από το δέρμα, αλλά, σε αντίθεση με τα μαύρα στίγματα, δεν είναι πολύ εμφανές, επειδή το άνοιγμα τους στην επιφάνεια του δέρματος είναι πιο περιορισμένο ή μερικές φορές κλειστό.

Αν δεν αντιμετωπίζονται αμέσως, μια μόλυνση μπορεί να συμβεί. Αν συμβεί αυτό, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος στέλνει τα λευκά κύτταρα αίματος στην περιοχή για την καταπολέμηση της λοίμωξης, η οποία προκαλεί φλεγμονή. Αν η λοίμωξη αντιμετωπιστεί, η φλεγμονή μπορεί να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε πιο σοβαρές μορφές της ακμής.

Αρχική διορθωτικά μέτρα και Φυσικές θεραπείες για την ακμή

Θεραπεία με ξύδι μήλου μηλίτη

Apple Μηλίτης Ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό παράγοντα που θεραπεύει την ακμή με τη δολοφονία των βακτηριδίων και την εξισορρόπηση του pH είναι το επίπεδό μας, το δέρμα (το οποίο είναι ένα μέτρο της οξύτητας). Απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα μας, που είναι η κύρια αιτία της ακμής.

Αραιώστε το Apple Μηλίτης Ξύδι στο νερό με ένα μέρος ξύδι και 3 – 4 μέρη νερό.

Εφαρμόστε το διάλυμα απευθείας στο δέρμα σας με καθαρό βαμβάκι, αφήνοντας εκεί για περίπου δέκα λεπτά.

Μετά από δέκα λεπτά, ξεπλύνετε το ξύδι.

Επαναλάβετε αυτό τρεις φορές την ημέρα. Για τις βαριές περιπτώσεις της ακμής, η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μέρα στην άλλη χωρίς ξέβγαλμα.

Για πιο σοβαρή ακμή, η αναλογία νερού μπορεί επίσης να μειωθεί σε 2 ή 3 μέρη ανά ένα μέρος ξύδι, αλλά αυτή η ισχυρότερη λύση δεν πρέπει να μείνει μια μέρα στην άλλη.

Λάδι δέντρου τσαγιού

Tea Tree Oil είναι μια μεγάλη αντι-βακτηριακή φυσική ουσία. Όταν εφαρμόζεται για την ακμή, δέντρο τσαγιού λάδι βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα για να σκοτώσει τα βακτήρια και, κατά συνέπεια, τη μείωση της φλεγμονής. Χρησιμοποιώντας το Tea Tree Oil, σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε συμπληρώματα (αντιοξειδωτικό) και ένα εξαιρετικό θεραπευτικός παράγοντας, δεν μπορεί να θεραπεύσει μόνο τις ατέλειες, αλλά και τη θεραπεία ιστών ουλή.

.Απαλά εφαρμόζεται το λάδι πάνω στην ακμή τους τομείς με μια μπατονετα πριν πάτε για ύπνο.

Ξεπλύνετε το λάδι δέντρο τσαγιού το πρωί.

Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης Ε σύμφωνα με τις οδηγίες σχετικά με το πακέτο για να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Πηγή: thedot.gtr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έρευνα σοκ: Αν χρησιμοποιείς αυτές τις λέξεις έχεις κατάθλιψη!

Μεγάλη προσοχή: Αν υπάρχει καρκίνος τα κόπρανά σας θα είναι έτσι!

Δείτε περισσότερα θέματα υγείας στο youweekly.gr

Share