Κορίτσια προσοχή! Αυτό είναι το "θαυματουργό" ρόφημα που αδυνατίζει!

Θα γίνει ο μεγαλύτερός σας σύμμαχος!

Κορίτσια προσοχή! Αυτό είναι το

Επιτέλους! Αυτό είναι το πιο θαυματουργό ρόφημα που σε αδυνατίζει! Κορίτσια χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Το έχουμε όλοι στο σπίτι και είναι ίσως το αγαπημένο ρόφημα! Πολύ απλά, δε ζούμε χωρίς αυτό!

Προσοχή! Αυτά τα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου!

Η καφεΐνη μειώνει την όρεξη και ενεργοποιεί τη διαδικασία καύσης του λίπους, όπως προκύπτει από νέα μελέτη που δείχνει τη σχέση του καφέ με την ενεργοποίηση των μαχητών λίπους στο σώμα.

Πόσες φορές παραγγέλλοντας τον καφέ μας σε κάποια καφετέρια έχουμε πει «δυνατό, για να ανοίξει το μάτι μου»; Πολλές. Ολοι μας, καθώς έχουμε συνδέσει το ξύπνημα με την κατανάλωση δυνατού καφέ. Και αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιδιότητες του καφέ που ξέρουμε. Του πιο γνωστού ίσως ροφήματος σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού είναι ελάχιστες οι χώρες που δεν σερβίρουν καφέ. Ωστόσο, έρευνα που δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ αποκαλύπτει ακόμα μια ευεργετική ιδιότητα του καφέ, που ίσως πολλοί να ήθελαν αλλά σίγουρα αγνοούσαν. Οτι αδυνατίζει! Ναι, καλά διαβάσατε. Το αγαπημένο ρόφημα όλων των λαών, γυναικών και αντρών, έχει την ιδιότητα να αδυνατίζει. Καλύτερα όμως να μιλήσουμε με αποδείξεις. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο καφές βοηθάει στην καύση θερμίδων, καθώς και στη διάσπαση του λίπους. Αυτό εξηγείται επειδή ο καφές, εκτός από το να μειώνει το αίσθημα της πείνας, αφυπνίζει τα κύτταρα που επιτίθενται στο λίπος. Συγκεκριμένα, η έγκυρη ομάδα της έρευνας διαπίστωσε ότι ο καφές μπορεί να διεγείρει αυτό που είναι γνωστό ως «καφέ λίπος» για το οποίο ακούμε κατά καιρούς να γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων.

Τι είναι όμως το καφέ λίπος;
Ο καθένας έχει τουλάχιστον λίγο καφέ λίπος στον οργανισμό του. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που «αποθηκεύει» θερμίδες, τα καφέ λιπώδη κύτταρα που περιέχουν μιτοχόνδρια καίνε ενέργεια και παράγουν ζέστη. Κάποτε μάλιστα οι ερευνητές πίστευαν ότι στους ανθρώπους μόνο τα μωρά έχουν καφέ λίπος. Ωστόσο, το 2009 ανακάλυψαν μικρές ποσότητες καφέ λίπους σε ενηλίκους. Επιπλέον ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος έτειναν να έχουν περισσότερο καφέ λίπος.
Οι ενήλικοι διαθέτουν από 50 έως 100 γραμμάρια καφέ λίπους στο σώμα τους, κι όταν αυτά ενεργοποιηθούν, έχουν τη μοναδική ικανότητα να παράξουν 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος.
Το εύρημα υποδεικνύει πιθανό ρόλο του καφέ λίπους στον μεταβολισμό των ενηλίκων, σημειώνουν οι ερευνητές. Λόγω της ικανότητας του καφέ λίπους να καίει θερμίδες, επιστήμονες ψάχνουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του να βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Ετσι, λοιπόν, όταν παραγγέλνουμε καφέ θα μπορούμε να λέμε: «Δυνατό, γιατί έχω πάρει κιλά τελευταία». Ωστόσο, επειδή όλα τα πράγματα έχουν δυο όψεις, μην ξεχνάτε πως δεν μπορείτε να το παρακάνετε με τον καφέ ακόμα και αν υποθέσουμε πως συνηθίζετε να επιλέγετε ντεκαφεϊνέ. Γιατί; Γιατί μια άλλη διεθνής έρευνα υποστηρίζει πως η υπερβολική κατανάλωση καφέ ή τσαγιού (πάνω από δυο κούπες ημερησίως) σχετίζεται με παθήσεις του πνεύμονα.

ΠΗΓΗ: TV24