Συναγερμός για πανώλη! Τέταρτο κρούσμα στην....

Μεγάλη προσοχή!

Συναγερμός για πανώλη! Τέταρτο κρούσμα στην....

Συναγερμός για πανώλη και έχουμε τέταρτο κρούσμα στην επιφάνεια! Πού χτύπησε;

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν σήμερα ένα νέο κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην περιοχή της βόρειας Έσω Μογγολίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της πανώλης σε τέσσερα από τις αρχές του μήνα.

Ένας βοσκός στην κομητεία Σιζιουάνγκ διαγνώστηκε με τη νόσο σε ένα τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή υγείας της Εσωτερικής Μογγολίας.


Προτού διαγνωστεί, ο βοσκός κυκλοφορούσε σε μια περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί πηγές της πανώλης, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υγεία του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση μετά την θεραπεία του σε τοπικό νοσοκομείο και τέσσερα άλλα πρόσωπα τέθηκαν σε καραντίνα.


Η βουβωνική πανώλη, που ήταν γνωστή ως «Μαύρος Θάνατος» στον Μεσαίωνα, είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική και συχνά μοιραία ασθένεια, η οποία μεταδίδεται κυρίως από τα τρωκτικά.

Μια πιο φονική παραλλαγή της είναι η πνευμονική πανώλη.

Πονάνε οι αρθρώσεις σας; Να ο λόγος και ο βαθμός επικινδυνότητάς του!

Νωρίτερα μέσα στον μήνα τρεις άνθρωποι από την Έσω Μογγολία νοσηλεύτηκαν για πανώλη και στις δύο από αυτές τις περιπτώσεις είχαν καταναλώσει κρέας άγριου ζώου. Δύο από αυτούς διαγνώστηκαν με πνευμονική πανώλη και ένας με βουβωνική.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει στην αρχή ότι τα δύο κρούσματα δεν συνδέονται.


Το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα δεν σημειώθηκε στην ίδια περιοχή της Έσω Μογγολίας με τα δύο προηγούμενα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί θάνατος ως αποτέλεσμα της νόσου.

Τα κρούσματα πανώλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, αλλά οι επιδημίες της νόσου είναι όλο και σπανιότερες. Από το 2009 ως το 2018 η Κίνα έχει αναφέρει μόλις 26 κρούσματα και 11 θανάτους.

Μεγάλη προσοχή! Το πασίγνωστο φάρμακο που δεν πρέπει να παίρνετε αν είστε υγιείς!

Μεγάλη προσοχή προς όλους, αφού αυτό το πασίγνωστο φάρμακο δεν πρέπει να το παίρνετε αν είστε υγιείς!

Η χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη δεν παρατείνει το ελεύθερο νοσηρότητας προσδόκιμο επιβίωσης στα υγιή άτομα άνω των 70 ετών, ακόμα και σε αυτούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης ASPREE που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Παρίσι.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Christopher Reid από το Πανεπιστήμιο Curtin στο Περθ της Αυστραλίας «ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ηλικιωμένων φτάνουν πια στην ηλικία των 70 ετών χωρίς έκδηλη καρδιαγγειακή νόσο. Η μελέτη δείχνει ότι χρειαζόμαστε καλύτερα προγνωστικά μοντέλα του κινδύνου ώστε να αναγνωρίσουμε αυτούς που θα ωφεληθούν πραγματικά από μια χαμηλή δόση ασπιρίνης».


Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου δεν συστήνεται η χορήγηση ασπιρίνης σε άτομα που δεν έχουν καρδιαγγειακή πάθηση, λόγω αυξημένου κινδύνου μείζονος αιμορραγικό επεισοδίου. Και η σύσταση αυτή επιβεβαιώνεται από την μελέτη ARRIVE για τα άτομα με ενδιάμεσο κίνδυνο, τη μελέτη ASCEND για τους πάσχοντες από διαβήτη και την ASPREE για όσους είναι άνω των 70 ετών καθώς προέκυψαν μέτριες μειώσεις του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, συγκριτικά με τον αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.

Νόσος του Graves: Προσοχή! Αυτή είναι η νόσος που «χτυπά» μόνο γυναίκες!

Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της τυχαιοποιημένης μελέτης ASPREE ήταν ότι στα άτομα 70 ετών και άνω χωρίς γνωστή καρδιαγγειακή νόσο δεν έχει καμιά επίδραση η καθημερινή λήψη 100 mg ασπιρίνης αναφορικά με το ελεύθερο νοσηρότητας προσδόκιμο επιβίωσης ή θανάτου.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον δεκαετή κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε δείγμα 19.114 ατόμων βάσει του σκορ Framingham (έως 73 ετών) και της αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου σε άτομα έως 79 ετών. Τελικά δεν παρατηρήθηκε κανένα όφελος από την καθημερινή λήψη χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνης. Ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη πιθανότητα αιμορραγίας.

ygeiamou.gr