Αυτά είναι τα 9 τρόφιμα που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα πορτοκάλια - Και όμως υπάρχουν

Δώσε προσοχή γιατί σε αφορά

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Αυτά είναι τα 9 τρόφιμα που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα πορτοκάλια - Και όμως υπάρχουν

Είσαι λάτρης της πορτοκαλάδας; Τι θα έλεγες αν σου αποδεικνύαμε πως υπάρχουν τροφές που είναι καλύτερες από τα πορτοκάλια; Ναι και όμως γίνεται και αυτά είναι τα 9 τρόφιμα που έχουν περισσότερη βιταμίνη C και κάνουν περισσότερο καλό στην υγεία σου!

Η βιταμίνη C είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται ένα ανθρώπινο σώμα. Όχι μόνο αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και διατηρεί την νεανική διάθεση και ζωντάνια στον οργανισμό μας, αλλά και προσφέρει πολλά υποσχόμενα οφέλη για την υγεία.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας όταν λέτε τη βιταμίνη C; Η πιο κοινή απάντηση θα ήταν τα πορτοκάλια. Αυτός ο εσπεριδοειδής καρπός είναι ένα "πακέτο" βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, αλλά δεν είναι το καλύτερο!

Υπάρχουν πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε σύγκριση με ένα πορτοκάλι. Λέγεται ότι η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού ημερησίως αρκεί για την απαίτηση βιταμίνης C του σώματος, αλλά δεν χάνεις με το να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Επίσης να τονίσουμε πως υπάρχει και δίαιτα που μπορείς να χάσεις 3 κιλά σε 3 μέρες, μόνο με πορτοκάλια.

Η λίστα με τα 9 τρόφιμα που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι περίμενες

Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι οι καλύτεροι διάδοχοι μετά τα πορτοκάλια στην εκπλήρωση της βιταμίνης C. Μπορείς να καταναλώσεις λεμόνια με πολλούς τρόπους όπως λεμονάδα, τσάι λεμονιού, σε σαλάτες & κάρυ, κλπ.

Φράουλες

Οι φράουλες στην σωστή εποχή πάντα είναι δημοφιλές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το πλούσιο υπόβαθρο της βιταμίνης C.

Ανανάς

Ενώ ο ανανάς είναι δημοφιλής λόγω του μαγγανιού, είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C. Διπλός λόγος λοιπόν για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο θεωρείται ως ένα εξωτικό φρούτο που έχει βιταμίνες C, E και K σε αυτό. Ένα ακτινίδιο περιέχει περίπου 84mg βιταμίνης C που δεν συναντάται σε άλλα φρούτα. Επειδή όμως είναι ξινό μπορείς αντί για σκέτο φρούτο να το κάνεις smoothie.

Γκουάβα

Στη συνέχεια είναι η γκουάβα η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 100g φρούτα γκουάβα έχει 200mg βιταμίνης C, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από ένα πορτοκαλί!

Παπάγια

Η παπάγια είναι ένας καρπός που είναι διαθέσιμος καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και σε κάθε πωλητή φρούτων. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν να τρώνε παπάγια το πρωί λόγω των πεπτικών ωφελειών τους, αλλά δεν γνωρίζουν για την βιταμίνη C.

Μπρόκολο

Ενώ τα πράσινα λαχανικά σχετίζονται κυρίως με μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, το μπρόκολο είναι μεγάλη πηγή βιταμίνης C. Η κατανάλωση αυξάνει την ανοσία.

Λάχανο

Παρόμοιο με το μπρόκολο, το λάχανο είναι επίσης υψηλό σε βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Μπορείς είτε να το προσθέσεις στη σαλάτα σου, είτε να το κάνεις χυμό.

Κίτρινες και κόκκινες πιπεριές

Οι πιπεριές έχουν υψηλή αντιοξειδωτική αξία, η οποία είναι καλή για την καρδιά και την υγεία των ματιών. Αλλά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C που βελτιώνει την υγεία του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.