Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα χέρια σας

6 βήματα για να προστατευτείτε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα χέρια σας

Αν θέλετε και εσείς να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό, πριν τρέξετε στα αντισηπτικά, αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα χέρια σας. Τσεκάρετε και δείτε αν εκτελείτε τα βήματα σωστά.

Πάνω από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το πιο σημαντικό βήμα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον κοροναϊό είναι να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Ο ΠΟΥ έχει έξι βήματα κατάλληλης υγιεινής.

  • Πάρτε είτε σαπούνι και νερό είτε μια επαρκή ποσότητα απολυμαντικού και τρίψτε τις παλάμες σας
  • Τρίψτε το πίσω μέρος των χεριών σας με παλάμες
  • Φροντίστε τα κενά ανάμεσα στα δάχτυλα να τα πλύνετε καλά
  • Ξεμπλοκάρετε τα χέρια σας τρίβοντας με το πίσω μέρος των δακτύλων στις αντίθετες παλάμες
  • Μην αποφύγετε τον αντίχειρα, τρίψτε τη βάση των αντίχειρων σε περιστροφική κίνηση
  • Τρίψτε τις άκρες των αντίχειρων στην απέναντι παλάμη με κυκλική κίνηση, ενώ φροντίστε τα νύχια σας να είναι κομμένα

Στην περίπτωση του σαπουνιού και του νερού, χρησιμοποιήστε τρέχον νερό της βρύσης. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται, με την εξής ερώτηση, κάτι που είναι φυσιολογικό, - σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών; Χωρίς αμφιβολία, το σαπούνι και το νερό προτιμούνται πάντοτε, αλλά φροντίστε να στεγνώσετε τα χέρια σας μετά το πλύσιμο καθώς μπορεί να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης. Χρησιμοποιήστε καλύτερα σαπούνι πάνω από ένα αντισηπτικό. Δείτε εδώ και ποια είναι τα επίσημα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Ποιες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί;

Εκτός από τον σωστό τρόπο για πλύνετε τα χέρια σας σας έχουμε και κόλπο για να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό - Εύκολα και γρήγορα

Πώς να φτιάξεις το δικό σου αντισηπτικό εύκολα και γρήγορα για να προστατευτείς από τον Κορωνοϊό. Είναι απαραίτητο, όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να είμαστε προσεκτικοί για να μην κολλήσουμε τον ιό.

Με την εξάπλωση του COVID-19, τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο έχουν ξεμείνει γρήγορα από αντισηπτικά. Αλλά μην φοβάστε, αν δεν μπορείτε να το βρείτε στα ράφια, υπάρχουν τρόποι για να απολυμάνετε τα χέρια σας με φυσικά υλικά στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μόνο η χρήση του αντισηπτικού δεν αποτελεί πλήρες υποκατάστατο για την σωστή πλύση. Αλλά όταν δεν μπορείτε να είστε κοντά σε ένα νεροχύτη και σαπούνι, μπορεί να είναι μια χρήσιμη επιλογή κατά του ιού. Εντωμεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στο Αλεξάνδρας! Άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό!

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό και να προστατευτείτε από τον Κορωνοϊό

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι από αλκοόλη 91% (επίσης γνωστή ως "αλκοόλη τρίψιμο)
  • ½ φλιτζάνι γέλη αλόης βέρα
  • 15 σταγόνες τσαγιού, λεμονιού ή ευκαλύπτου

Πώς να το φτιάξετε

1.Αδειάστε την αλκοόλη σε ένα δοχείο μέσου με ένα στόμιο εκροής.

2. Προσθέστε την γέλη αλόης βέρα. Η αλόη είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης των σκληρών επιδράσεων του αλκοόλ στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ αλόης απευθείας από το φυτό ή έτοιμο από κατάστημα, σημειώστε ότι η φυσική γέλη είναι συνήθως πιο παχιά, έτσι θα κάνει το τελικό προϊόν κολλώδες και θα χρειαστεί να τρίψετε τα χέρια σας περισσότερο για να το απορροφήσετε.

3. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Τα έλαια τσαγιού, λεμονιού και ευκαλύπτου είναι φυσικά αντιβακτηριακά, καθιστώντάς τα ιδανικά για σπιτικά απολυμαντικά.

4. Κάντε ένα τα υλικά. Για να αναμίξετε πλήρως όλα τα συστατικά, χτυπήστε και χτυπήστε τα συστατικά μέχρι να σχηματίσουν ένα πηκτό υγρό.

5. Απολυμάνετε το επιλεγμένο σας μπουκάλι και ρίξτε το απολυμαντικό του χεριού. Ψεκάστε μερική από την αλκόολη σας στο μπουκάλι σας και αφήστε το να στεγνώσει μέχρι το αλκοόλ να έχει εξατμιστεί στη συνέχεια χύστε στο απολυμαντικό σας.