Κορωνοϊός: Επιβιώνει ο ιός πάνω στα ρούχα μας;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Επιβιώνει ο ιός πάνω στα ρούχα μας;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το αν ο κορωνοϊός επιβιώνει και άρα μπορεί να μεταδοθεί από συγκεκριμένες επιφάνειες, ακόμα και πάνω από τα ρούχα μας. Σας έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας που πλήττει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο που προσπαθούμε όλοι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να μένουμε σπίτι και κυρίως να μένουμε αισιόδοξοι, δεν γίνεται να μην μας προβληματίζουν διάφορα πράγματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μιας και είπαμε για τον κορωνοϊό, δείτε εδώ τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό του ιού.

Πρακτικά ζητήματα για το πώς επηρεάζει διάφορα κομμάτια της ζωής μας και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτά και η μόδα. Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι αν επιβιώνει ο κορωνοϊός πάνω στα ρούχα. Κι αν ναι, για πόσο;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Μπορεί ακόμα οι επιστήμονες να μην έχουν καταλήξει στο πόση ακριβώς είναι η διάρκεια ζωής του επικίνδυνου ιού, ωστόσο έχει διαπιστωθεί πως μεταδίδεται ευκολότερα από σκληρές παρά από μαλακές επιφάνειες όπως το ύφασμα.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξουμε ωστόσο είναι η σωστή υγιεινή των ρούχων, τα οποία πρέπει να πλένονται συχνά, ειδικά αν μέσα στο σπίτι υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πέρα από τα ρούχα, μάθετε αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί και από το φαγητό

Μπορείς τελικά να κολλήσειςΚορωνοϊό από το φαγητό ή όχι; Ποια είναι η αλήθεια; Με πολλές αναλήθειες να ακούγονται και να γράφονται πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει τελικά και τι όχι.

Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταφερθεί μέσω τροφίμων;

Σύμφωνα με το Harvard Health, δεν είναι ακόμη σαφές εάν είναι δυνατόν να διαδοθεί το COVID-19 μέσω τροφής, αν και η εμπειρία με τα SARS και MERS δείχνει ότι είναι απίθανο.

Ο κορωνοϊός χρειάζεται να αναπτύξει ξενιστές και επομένως δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα τρόφιμα. Δεδομένου ότι η θερμική επεξεργασία (30 λεπτά στους 60 ° C) είναι αποτελεσματική με το SARS, το μαγείρεμα αναμένεται να σκοτώσει το COVID-19.

Τα πρότυπα τροφίμων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (FSANZ) σημειώνουν επίσης ότι είναι απίθανο η μετάδοση να μπορεί να συμβεί μέσω τροφής, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι αυτό εξακολουθεί να εξετάζεται. "Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει με τους ιούς μέχρι σήμερα", λέει ο FSANZ. "Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν έρευνες για την ταυτοποίηση της πηγής της έξαρσης, της έκτασης της εξάπλωσης της μόλυνσης και του τρόπου μετάδοσης. Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα;