3+1 ποτά και φαγητά που λένε όχι στον κορωνοϊό

Θα μας θυμηθείς!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
3+1 ποτά και φαγητά που λένε όχι στον κορωνοϊό

Τώρα που μένεις συνέχεια στο σπίτι και βρισκόμαστε υπό τη διαρκή απειλή ενός ιού που «χτυπάει» κυρίως αδύναμους οργανισμούς, χρειάζεσαι αυτά τα 3+1 ποτά και φαγητά που είναι ικανά να ανεβάσουν το ανοσοποιητικό σου και θα πουν «όχι» στον κορωνοϊό!

Μπορεί τα γονίδια να παίζουν ένα ρόλο, ο τρόπος ζωής ωστόσο μεταφράζεται σε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Το να κοιμάσαι πολύ, να κάνεις γυμναστική και να τρως υγιεινά, μπορεί να σου δώσει μεγάλη ώθηση.

Ρίξτε και μία ματιά, στις 8+1 συμβουλές που χρειάζεστε για να μείνετε υγιείς όσο καιρό παραμένετε μέσα στο σπίτι!

Η υγιεινή διατροφή είναι μια καλή αρχή, αν θέλεις να ανεβάσεις το ανοσοποιητικό σου. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν για παράδειγμα πως οι άνθρωποι που έχουν αρκετή βιταμίνη C, έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό.

Είναι σημαντικό ωστόσο να έχεις κατά νου, ότι κανένα φαγητό ή ποτό δεν μπορεί να σε "σώσει" από τον κορωνοϊό, μιας και πρόκειται για έναν πολύ καινούργιο ιό που ακόμα μαθαίνουμε πώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να τον πολεμήσουμε.

Το να εντάξεις ωστόσο τα παρακάτω φαγητά και ποτά στην διατροφή σου, μπορεί να σε βοηθήσει να αρρωστήσεις δυσκολότερα.

Τα 3+1 φαγητά και ποτά που πρέπει να αγαπήσεις

Μανιτάρια

Μιας και έχουν πολλά αντιοξειδωτικά, ήλιο και βιταμίνη D, τα μανιτάρια μπορούν να προστατεύσουν και να "καθαρίσουν" τον οργανισμό σου, βοηθώντας σε να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου. Υπάρχουν διάφορα είδη μανιταριών που μπορούν να σε βοηθήσουν, όπως το σιτάκε που ακόμα συνέχεια στο MasterChef!

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη και το να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, είναι σίγουρα ένα από αυτά. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά αλλά και ισχυρή αντιβακτηριακή δράση.

Νερό

Το να ενυδατώνεσαι συνέχεια είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το σώμα σου χρειάζεται πολλά υγρά για να αναπτυχθούν τα κύτταρά σου και να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό σου

Ζωμός από κρέας

Πρόκειται για ένα φαγητό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τον τελευταίο καιρό, ωστόσο υπάρχει στις ζωές μας από την αρχαιότητα. Έχει σε μεγάλη ποσότητα κολλαγόνο και βοηθά σημαντικά στην πέψη άρα και στο ανοσοποιητικό, μιας και το 80% των κυττάρων που έχουν να κάνουν με το ανοσοποιητικό, βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα.