Είστε ακόμα στην δουλειά - Αυτά είναι τα tips για να αποφύγετε τον κορωνοϊό

Μην φοβάστε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Είστε ακόμα στην δουλειά  - Αυτά είναι τα tips για να αποφύγετε τον κορωνοϊό

Είστε ακόμα στην δουλειά και φοβάστε μην κολλήσετε και εσείς από την πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη; Αυτά είναι τα tips για να αποφύγετε τον κορωνοϊό στο γραφείο και να παραμείνετε υγιείς.

Ο πανικός των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Όμως, υπάρχου και εκείνοι που πρέπει να δουλεύουν καθημερινά. Αυτά τα μυστικά θα βοηθήσουν την κατάσταση στο χώρο εργασίας σας.

Κράτα τον χώρο σου καθαρό

Όταν μιλάμε για την καταπολέμηση αυτής της μεταδοτικής ασθένειας, πρέπει πάντα να φροντίζουμε κάποια βασικά πράγματα και να τα υιοθετούμε. Δεδομένου ότι εργαζόμαστε καθημερινά στο γραφείο με πράγματα - επιφάνεια, όπως ποντίκι, τηλέφωνο, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε καθαρά. Κρατήστε αντισηπτικό στο περιβάλλον σας και με ένα φρέσκο κομμάτι πανί καθαρίστε ό,τι αγγίζετε γύρω σας.

Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια μίας χρήσης

Σύμφωνα με το ΠΟΥ, οι υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο πρέπει να έχουν μαντηλάκια μίας χρήσης, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν τα χέρια τους συχνά, αφού επανειλημμένα αγγίζουν τις πόρτες, τα πληκτρολόγια, τα τηλεχειριστήρια και τα γραφεία. Τα μαντηλάκια μίας χρήσης πρέπει να βασίζονται σε αλκοόλ, κατά προτίμηση για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου επαφή με οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Κάντε πλήρης χρήση αντισηπτικών χεριών για να αποφύγετε τον κορωνοϊό στην δουλειά σας

Η τακτική χρήση σαπουνιού και νερού δεν είναι κατάλληλη παντού, οπότε πρέπει να κρατάτε μαζί σας ένα αντισηπτικό για τα χέρια. Το να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά είναι ο πιο σημαντικός κανόνας για την αποφυγή του κορωνοϊού. Επίσης, πρέπει να "επενδύσετε" σε αντισηπτικά που δεν είναι επιβλαβή για το δέρμα.

Μίλα στους γύρω σου

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εάν ένα άτομο έχει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, είναι σημαντικό να παραμείνει στο σπίτι, έτσι ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί σε άλλο άτομο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κρατήσετε τους συναδέλφους σας ενήμερους για την υγεία σας σε τέτοιες περιόδους, καθιστώντας ευκολότερο για τους άλλους να είναι ασφαλείς από οποιαδήποτε μόλυνση ή ασθένεια. Ρίξτε και μία ματιά, στις 8+1 συμβουλές που χρειάζεστε για να μείνετε υγιείς όσο καιρό παραμένετε μέσα στο σπίτι!