Νιώθεις στρες και θες να χαλαρώσεις; Δεν φαντάζεσαι πως θα σε βοηθήσει η μαγειρική σόδα

Θα σε ανακουφίσει!

Νιώθεις στρες και θες να χαλαρώσεις; Δεν φαντάζεσαι πως θα σε βοηθήσει η μαγειρική σόδα

Νιώθεις στρες και θες να χαλαρώσεις; Δεν φαντάζεσαι πως θα σε βοηθήσει η μαγειρική σόδα, να αποβάλεις το άγχος από πάνω σου και να νιώσεις καλύτερα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η μαγειρική σόδα για παράδειγμα, μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τις ακίδες από τα δάχτυλά σας και να διατηρήσει τα δόντια σας καθαρά και υγιή. Αυτά είναι μόνο δυο από τα οφέλη της μαγειρικής σόδας!

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε μερικές από τις φαρμακευτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας. Είναι σημαντικό να θυμάστε όλα τα φυσικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας! Δες και πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου με την μαγειρική σόδα

Πως θα αποβάλεις το στρες με μαγειρική σόδα

Απολεπιστικό

Μια από τις καλύτερες χρήσεις της μαγειρικής σόδας, από την οποία επωφελούνται αρκετά άτομα, είναι η χρήση της ως απολεπιστικό. Ανακατέψτε δυο κουταλιές μαγειρικής σόδας σε μισή κούπα με νερό και σύντομα θα δείτε ότι αυτή η πάστα λειτουργεί σαν ένα εξαιρετικό απολεπιστικό προσώπου και σώματος. Ωστόσο, το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν έχει καθόλου κακές παρενέργειες, είναι φυσικό προϊόν ενώ η τιμή της είναι προσιτή.

Αποτοξινωτικό και καθαριστικό

Αν ανακατέψετε μηλόξυδο με λίγη μαγειρική σόδα, θα δημιουργήσετε ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά που υπάρχουν. Με αυτά τα δυο προϊόντα θα φτιάξετε ένα εξαιρετικό καθαριστικό που θα σας απαλλάξει από τον κνησμό, πόνους ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Στρες

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τρεις κουταλιές μαγειρικής σόδας σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και στην συνέχεια κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα μειώσει τα επίπεδα του στρες ενώ παράλληλα θα απομακρύνει το πρήξιμο από τα πόδια σας.

Εκτός από το στρες βάλε και μαγειρική σόδα στο πρόσωπο σου για δυο καταπληκτικές μάσκες

Οι συνταγές που επωφελούνται από την μαγειρική σόδα και το μέλι δρουν ως ένα εξαιρετικό φυσικό στυπτικό που λειτουργεί επίσης ως παράγοντας λάμψης. Φτιάξε τις 2 παρακάτω στο σπίτι σου και το πρόσωπο σου θα νιώσει ξανά.

Η συγκεκριμένη δεν έχει όξινη επίδραση. Αυτό είναι σημαντικό εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή έχετε ανοιχτές πληγές, καθώς η εφαρμογή οτιδήποτε όξινου κοντά ή πάνω σε σπασίματα στο δέρμα μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη. Ακόμα μια από τις υπέροχες συνταγές με την μαγειρική σόδα!

Μέλι με μαγειρική σόδα

Συστατικά

Μια κουταλιά της σούπας:

  • μέλι (25 g)
  • μαγειρική σόδα (10 g)
  • νερό (10 ml)

Παρασκευή

  • Σε ένα φλιτζάνι, ανακατέψτε καλά τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Εφαρμόστε αυτό το παρασκεύασμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα μελιού.

Κανέλα, μέλι, μαγειρική σόδα και λεμόνι

Η κανέλα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό του προσώπου επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της εμφάνισης της ακμής, καθώς και στην αποτροπή εμφάνισης αντιαισθητικών ατελειών του προσώπου.

Σε αυτό το μείγμα, το μέλι προσφέρει την απαλότητα και τα αντιοξειδωτικά που το πρόσωπό σας θα λαχταρούσε μετά από μια ημέρα έκθεσης σε χημικές ουσίες και ρύπανση.

Εν τω μεταξύ, η λειτουργία της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού βοηθάει να εξαλειφθεί οτιδήποτε φράζει τους πόρους σας. Έτσι, αφήνει το δέρμα σας να αισθάνεται απόλυτα καθαρό και λαμπερό από μέσα προς τα έξω.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (5 g)
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι (125 g)

Παρασκευή

  • Ανακατέψτε προσεκτικά όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Εφαρμόστε την κρέμα απευθείας στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό.