Αυτό είναι το μυστικό! Τα 5 τρόφιμα που ένας διαιτολόγος έχει πάντα στο ντουλάπι του

Σίγουρα τα θες και εσύ

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Αυτό είναι το μυστικό! Τα 5 τρόφιμα που ένας διαιτολόγος έχει πάντα στο ντουλάπι του

Αυτό είναι το μυστικό για να χάσεις τα κιλά σου. Διαιτολόγος αποκαλύπτει τα 5 τρόφιμα που έχουν πάντα στο ντουλάπι του και που θα μπορούν και εσένα να σε κρατήσουν σε φόρμα.

Πόσο υγιής είναι η κουζίνα σας; Μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε μερικά από αυτά τα τρόφιμα ειδικά αν κάνετε διατροφή και πρέπει να προσέχετε. Τα τρόφιμα αυτά θα σας κάνουν καλό και σίγουρα πρέπει να τα εντάξετε στο διατροφολόγιο σας.

Η Διαιτολόγος, Hannah Gilbert εξηγεί γιατί αυτά τα προσιτά και πολύ σημαντικά τρόφιμα αξίζουν μια θέση στο ντουλάπι του καθενός για το καλό του.

Ποια τα πέντε τρόφιμα που έχει πάντα η διαιτολόγος στην κουζίνα της

Βρώμη

Η βρώμη είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστη. Μπορείτε να σκεφτείτε μόνο το κουάκερ, αλλά η βρώμη μπορεί να προστεθεί σε muffins, κέικ και μπισκότα για να αυξήσει την περιεκτικότητα σε ίνες και επίσης να χρησιμεύσει ως ένα υγιές υποκατάστατο για τη φρυγανιά σε πράγματα όπως κεφτεδάκια! Δείτε και την δίαιτα των πόντων για να χάσετε κιλά

Η βρώμη είναι 100% ολικής αλέσεως και περιέχει βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Αξίζει επίσης την ιδιότητα «superfood», καθώς είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές πλούσιων β-γλυκάνης, μιας διαλυτής ίνας, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης χοληστερόλης.

Ξηροί καρποί & σπόροι

Αυτά είναι τέλεια ακριβώς σνακ ή ως προσθήκη στο πρωινό, τη σαλάτα ή τα ψημένα φαγητά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

Κονσερβοποιημένα όσπρια

Επειδή όλοι πρέπει να τρώμε περισσότερα όσπρια! Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, οι φακές, τα μπιζέλια και τα τρόφιμα σόγιας, είναι μια θρεπτική πηγή και ένα σημαντικό μέρος κάθε υγιεινής διατροφής. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, έχουν χαμηλή GI αλλά και είναι ανθεκτικά σε άμυλο που βοηθάει στην αύξηση των καλών βακτηρίων στο έντερο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά φθηνά και ένας πολύ βολικός τρόπος για γεύματα, συμπεριλαμβανομένων σάλτσες ζυμαρικών, σαλάτες και σούπες.

Τα κονσερβοποιημένα ψάρια (π.χ. τόνος και σολομός)

Πρέπει όλοι να επιδιώξουμε να έχουμε λίγα ψάρια κάθε εβδομάδα και οι κονσέρβες τόνου και σολομού είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Προσπαθήστε να προσθέσετε τον τόνο ή τον σολομό σε μια σαλάτα, σε ένα ζυμαρικό, ένα περιτύλιγμα ή ένα σάντουιτς για μια καλή δόση πρωτεΐνης και ωμέγα-3.

Κατεψυγμένα μούρα και λαχανικά

Ίσως εκπλαγείτε αλλά να ξέρετε ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα λαχανικά και στην πραγματικότητα, μερικές φορές ακόμα περισσότερο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα θρεπτικά συστατικά είναι κλειδωμένα στην κατάψυξη στην αιχμή τους, αντί να χάσουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως όταν κάθονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα κατεψυγμένα λαχανικά όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια και το καλαμπόκι μαζί με το σπανάκι είναι μερικές καλές λύσεις.