Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια;

Σας αφορά!

Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια;
HEALTH NEWS 29.03.2020 15:12
Από Youweekly Team

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το εάν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από το τσίμπημα ενός κουνουπιού, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και η παρουσία τους θα αποτελέσει συχνό φαινόμενο μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ο ιός είναι νέος και έτσι είναι πολύ λίγα αυτά που γνωρίζουμε για τη συμπεριφορά του αλλά και για τους τρόπους μετάδοσής του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσπαθεί με κάθε μέσο να καθησυχάσει τον κόσμο και να προλάβει τον πανικό πριν αυτός εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο και φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Έτσι, ένα από τα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει ο ΠΟΥ, είναι αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από το τσίμπημα των κουνουπιών, μιας και το καλοκαίρι η παρουσία τους είναι πολύ έντονη και πολλές ασθένειες μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι ο ΠΟΥ απάντησε, καθησυχάζοντας το κοινό και εξηγώντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο αφού ο ιός μεταφέρεται μόνο μέσα από σταγονίδια μολυσμένου ατόμου.

Και ενώ ο ΠΟΥ εξηγεί το αν ο ιός κολλάει από τα κουνούπια, οι νεκροί στην Ελλάδα αυξάνονται, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 37.

Η απάντηση του ΠΟΥ για το τσίμπημα των κουνουπιών

«Ο νέος κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη πληροφόρηση, ούτε κάποιο στοιχείο που να προτείνει ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα κουνούπια.

Ο νέο κορωνοϊός είναι ιός του αναπνευστικού συστήματος, και μεταδίδεται κυρίως από σταγονίδια μολυσμένου ατόμου που βήχει ή φτερνίζεται, ή από σταγονίδια σάλιου ή προϊόντα της μύτης.

Για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας με αντισηπτικό ή τα πλένουμε με σαπούνι και νερό. Επίσης αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές με οποιονδήποτε βήχει ή φτερνίζεται».

κουνούπια κορωνοϊός

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε: «Τότε θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας»

Κορωνοϊός: Ανάμεσά στους 2.000 νεκρούς στις ΗΠΑ και ένα βρέφος

Share