Προσοχή - Έτσι θα διατηρήσεις τις τροφές σου από το σούπερ μάρκετ περισσότερο

Το πανέξυπνο κόλπο μιας μητέρας για να εξοικονομήσει χρήματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή - Έτσι θα διατηρήσεις τις τροφές σου από το σούπερ μάρκετ περισσότερο

Δώσε προσοχή, καθώς βρήκαμε τον τρόπο που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τις τροφές σου από το σούπερ μάρκετ περισσότερο. Δεν θα πιστέψετε το πανέξυπνο κόλπο μιας μητέρας για να εξοικονομήσει χρήματα.

Καθώς οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί πλέον, βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα. Το σούπερ μάρκετ, αν και χρειάζεται, και πάλι τονίζει η κυβέρνηση πως πρέπει να αποφεύγεται, και να πηγαίνουμε μια φορά τη βδομάδα, για να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Μια μητέρα τριών παιδιών, η Sam Burton, βρήκε ένα κόλπο ώστε να εξοικονομεί χρήματα αλλά και να διατηρεί το φαγητό για περισσότερο καιρό φρέσκο, και μοιράστηκε το τρικ της στο LatestDeals. Αυτό που κάνει λοιπόν ονομάζεται «batch cooking».

Όλα όσα είπε η Sam Burton για το πως διατηρεί τις τροφές της από το σούπερ μάρκετ περισσότερο

Τι είναι αυτό ακριβώς; Μαγειρεύει σε μεγάλες ποσότητες, τις οποίες χωρίζει σε μερίδες και στη συνέχεια τις διατηρεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

«Από την αρχή της καραντίνας έχω έτοιμα γεύματα στην κατάψυξη για μια εβδομάδα. Είναι σημαντικό να μην πετάω τροφές, ειδικά με ό,τι συμβαίνει τώρα», αναφέρει η ίδια και συνεχίζει λέγοντας, «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις και να διατηρήσεις ποσότητες φαγητού και έτσι μένεις στο σπίτι χωρίς να πρέπει συνέχεια να πεταχτείς στο σούπερ μάρκετ αυτόν τον καιρό».

Παίρνει φρούτα και λαχανικά, αλλά και πατάτες, κρέας κ.α., τα κόβει και στη συνέχεια τα βάζει σε σακουλάκια στην κατάψυξη ώστε να παραμείνουν φρέσκα. «Κάθε αγορά στο σούπερ μάρκετ για μια οικογένεια 5 ατόμων μου κοστίζει 60 λίρες, ενώ πριν ξεπερνούσαν τις 100 λίρες», προσθέτει. Κόκκινος συναγερμός ωστόσο να τονίσουμε πως σήμανε αν παίρνετε αυτά τα φάρμακα. Μεγάλη προσοχή!

τροφές σούπερ μάρκετ ιός

Κορωνοϊός και εορταστικό ωράριο

Και ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζεται, τα μαγαζιά ετοιμάζουν το εορταστικό τους ωράριο. Ποιες ώρες θα λειτουργούν τα καταστήματα τροφίμων από ‪την Κυριακή και τι ακριβώς θα γίνει με τις λαϊκές αγορές;

Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

‪Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. «Κάθε μέρα παρακολοθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός.