Σταμάτα να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ - Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις

Σίγουρα δεν το γνώριζες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σταμάτα να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ - Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις

Είμαστε σίγουροι πως δεν είχες φανταστεί πως μπορείς να πάθεις κάτι κακό αν πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ. Κι όμως, μπορείς γι αυτό σταμάτα το!

Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Καλό είναι να τον εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή και θα νιώσεις ζωντάνια και ευεξία.

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

Καλό είναι να αποφεύγεις το χυμό πορτοκαλιού το βράδυ και γενικά των εσπεριδοειδή μετά τις 21:00, διότι όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο σου λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που μπορεί να προκαλέσει. Ο λόγος είναι πως φρούτα αυτά είναι πολύ όξινα για το σώμα σου και το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν καούρα. Απόφυγε τέτοιους χυμούς αργά το βράδυ γιατί το πιθανότερο είναι να υποφέρεις από κοιλόπονο όλο το βράδυ.

Kaλύτερη ώρα για χυμό πορτοκάλι;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι αφού «ξυπνάει» το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής. Η νέα μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν ένα χυμό με το πρωινό τους τείνουν να είναι πολύ πιο δραστήριοι το μεσημέρι. Ποτέ όμως με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να καταναλώσεις τον φυσικό χυμό ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Γιατί δεν κάνει να πίνουμε χυμό πορτοκάλι το πρωί

Οι χυμοί φρούτων περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης η οποία, μετά την κατανάλωσή τους, φθάνει γρήγορα στο λεπτό έντερο και όταν το στομάχι παραμείνει άδειο για πολλές ώρες το λεπτό έντερο δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να μην επεξεργάζεται και να δημιουργεί φούσκωμα. Όταν όμως συνδυαστεί με κάποια άλλη ελαφριά τροφή θα αποφύγεις το πρόβλημα και θα μπορέσεις να το κάνεις μέρος του πρωινού σου.

Μάλιστα, μπορείς να χάσεις βάρος ακολουθώντας αυτή την δίαιτα με πορτοκάλι! Μέχρι 3 κιλά μπορείς να ξεφορτωθείς από πάνω σου!

Πίνετε κάθε μέρα ένα στημένο πορτοκάλι - Αυτή είναι η ασθένεια που "σκοτώνει"

Ξεχάστε το ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και πιάστε τα πορτοκάλια! Δεν φαντάζεστε ποια ασθένεια "σκοτώνει" ένα στημένο πορτοκάλι αν το πίνετε κάθε μέρα, το πρωί! Θα πάθετε πλάκα με όσα θα διαβάσετε παρακάτω!

Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ακολούθησαν σχεδόν 28.000 άντρες για δύο δεκαετίες ώστε να εξετάσουν το κατά πόσο η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επηρέασε τη δύναμη του εγκεφάλου τους.

Οι άντρες που έπιναν ένα μικρό ποτήρι χυμό καθημερινά είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν δυσκολίες στη μνήμη και στο να μην μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες. Τα προβλήματα μνήμης και κατανόησης αποτελούν συνήθως πρόωρες ενδείξεις άνοιας.

Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν τη νόσο αλλά οι νέες ενδείξεις επισημαίνουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και το κατά πόσο επιδρά στην ευρυθμία του εγκεφάλου. ‘Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, μεταξύ αυτών και τα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου’, είπε ο η Δρ. Χάνα Γκάρντενερ, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Τα οφέλη από αυτές τις τροφές μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την εμφάνιση ανεπιθύμητων μορίων και να διατηρήσουν μία υγιή παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Γιανζενγκ Ουαν είπε ότι η μακροπρόθεσμη πρόσληψη λαχανικών, φρούτων και χυμού από πορτοκάλια μπορεί να διατηρήσει την υγιή γνωστική λειτουργία. Η έρευνα που έγινε σε άνδρες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νευρολογία, έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκάλι σε μεγαλύτερους κυρίως άντρες, επηρεάζει πολύ το ρίσκο προβλημάτων σε επίπεδο γνωστικό.