Κορωνοϊός και διατροφή: Σε αυτά πρέπει να δώσεις σημασία για να είσαι υγιής

Τι πρέπει να προσέξετε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός και διατροφή: Σε αυτά πρέπει να δώσεις σημασία για να είσαι υγιής

Τι πρέπει να προσέξουμε και που πρέπει να δώσουμε σημασία όσο αναφορά την διατροφή μας για να μείνουμε υγιείς και να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό; Έχουμε και λέμε.

Δεκάδες άρθρα και αναλύσεις γράφονται καθημερινά για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κορωνοϊός να εισβάλει στο σπίτι μας. Αλλα τόσα γράφονται καθημερινά για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ενας από αυτούς τους τρόπους είναι, σίγουρα, η σωστή διατροφή.

Παρόλο που δεν υπάρχουν «μαγικά» συστατικά τα οποία θα προλάβουν τη λοίμωξη, υπάρχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία που εμπλέκονται στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Μερικά από αυτά είναι ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσουμε σημασία και στη συχνότητα με την οποία καταναλώνουμε κάποιες τροφές.

Να λοιπόν σε τι πρέπει να δώσουμε σημασία στην διατροφή μας για να μείνουμε υγιείς από τον κορωνοϊό

Αναλυτικότερα:

  • Καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Φρέσκα, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα, όλα εντάσσονται στις μερίδες που πρέπει να καταναλώνουμε. Τα διαφορετικά χρώματα και η ποικιλία θα μας βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε περισσότερα και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.
  • Περιλαμβάνουμε μία μερίδα αμυλούχων τροφών σε κάθε γεύμα. Οι πατάτες, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, η βρόμη και τα δημητριακά πρωινού αποτελούν καλές επιλογές και ιδίως όταν πρόκειται για προϊόντα ολικής άλεσης, που είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες.
  • Εντάσσουμε τα όσπρια στη διατροφή μας τουλάχιστον δύο φορές κάθε εβδομάδα. Αλλωστε, τα όσπρια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους. Οι σαλάτες, οι σούπες και τα μπιφτέκια από όσπρια είναι μερικοί από αυτούς.

υγιεινό φαγητό κορωνοϊός

  • Επιλέγουμε ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης, που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση αντισωμάτων. Τα ψάρια, τα αυγά και το άπαχο κρέας είναι μερικές καλές επιλογές, ενώ το ψάρι καλό είναι να συμπεριλαμβάνεται δύο φορές κάθε εβδομάδα στη διατροφή μας.
  • Προσθέτουμε 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών στο ημερήσιο διατροφικό μας πλάνο. Τα γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά χαμηλών λιπαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος να λάβουμε τη συνιστώμενη ποσότητα ασβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά.
  • Επιλέγουμε πηγές ποιοτικού λίπους. Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ταχίνι και οι σπόροι θα δώσουν στον οργανισμό μας λιπαρά οξέα που χρειάζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Αποφεύγουμε, αυτήν τη περίοδο, συστηματικά το γρήγορο φαγητό. Επιμένουμε στο να μαγειρεύουμε μόνοι, για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Δείτε ωστόσο και ποιο είναι οι ασθενείς με καρκίνο που κινδυνεύουν περισσότερο. Τι λένε ο εδικοί.
ΠΗΓΗ TV 24