Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αν έχουν αυτό το χρώμα οι πατάτες σου είναι επικίνδυνες!

Μεγάλη προσοχή!

Αν έχουν αυτό το χρώμα οι πατάτες σου είναι επικίνδυνες!
HEALTH NEWS 01.06.2020 11:16
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι επιστήμονες διατροφολόγοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να προσέχετε στις πατάτες κι αυτό είναι το χρώμα! Αν έχουν ένα συγκεκριμένο είναι πολύ επικίνδυνες!

Οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα πρέπει να πετιούνται απευθείας. Περιέχουν υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Ο ρόλος της σολανίνης στις πατάτες

Όλα τα γεώμηλα παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για να προστατεύονται. Αλλά οι πατάτες που υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Το πράσινο χρώμα προκαλείται από παρομοίως υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης, η οποία παράγεται κατά την ίδια στιγμή.

Πράσινο χρώμα στις πατάτες πέταμα

Δες εδώ και πότε οι μπανάνες μπορεί να είναι επικίνδυνες!

Η φλούδα της πατάτας προστατεύει από τον καρκίνο

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι πατάτες πρέπει να καθαρίζονται προτού μαγειρευτούν, όμως, εξίσου πολλοί είναι κι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο προβάλλοντας τα αντίστοιχα επιχειρήματα. Τι πρέπει να κάνουμε τελικά;

Οι πρώτοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι πρέπει οι πατάτες να καθαρίζονται για να απαλλάσσονται από υπολείμματα χώματος και λοιπών ουσιών, οι οποίες μένουν στη φλούδα που δεν πρέπει να καταναλώνεται. Στον αντίποδα αυτής της άποψης, όσοι εστιάζουν στα θρεπτικά συστατικά της φλούδας, που αν πλυθεί πολύ καλά, όπως λένε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η φλούδα της πατάτας περιέχει τα πιο πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό που μεταξύ άλλων βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και την απώλεια βάρους. Αναφέρουμε ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών C, B καθώς και ασβέστιο ενώ τα φυτοχημικά συστατικά, που επίσης περιέχει, έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου. Κάλιο και Ω3 λιπαρά οξέα συμπληρώνουν το «πακέτο» των επιχειρημάτων αφού είναι δύο δυνατά διατροφικά όπλα για την προστασία από καρδιαγγειακές νόσους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οι 3 τροφές - θάνατος για τα σκυλιά! Ανάμεσά τους το λεμόνι! Μεγάλη προσοχή

Ξέχνα τον καφέ το πρωί - Πιες χυμό πορτοκάλι και θα δεις "θαύματα"

Share