Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ποτήρι νερό και πιείτε το - Το μυστικό των γιαγιάδων που θα σας...σώσει

Θα πάθετε πλάκα με το πλάκα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ποτήρι νερό και πιείτε το - Το μυστικό των γιαγιάδων που θα σας...σώσει

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε το. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Είναι ένα μυστικό των γιαγιάδων μας, που σίγουρα θα σας σώσε από τα προβλήματα πέψης.

Η μαγειρική σόδα έχει δεκάδες χρήσεις και κάποιες από αυτές ακόμη δεν τις γνωρίζουμε. Βοηθάει στην υγεία μας, στο καθάρισμα, σε θέματα ομορφιάς, μέχρι και στη μαγειρική.

Καλύτερη πέψη με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Αν προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, οι τροφές αφομοιώνονται καλύτερα, καταπολεμώντας τα οξέα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο, το φούσκωμα και την τρομακτική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

μαγειρική σόδα και λεμόνι για πέψη

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν το σώμα σας πάσχει από αυξημένα επίπεδα οξέων και χρειάζεστε τη θεραπεία με την μαγειρική σόδα, ρίξτε μια ματιά στην πέψη σας. Αν είναι βαριά και συνοδεύεται από πρήξιμο ή πηγαίνετε για πολύ ώρα στην τουαλέτα ή πάσχετε από δυσκοιλιότητα, μην διστάσετε να ξεκινήσετε αυτήν τη θεραπεία. Ξεκινήστε την για να καθαρίσετε το έντερό σας από τις τοξίνες και για τη ζύμωση της τροφής. Μην παίρνετε ποτέ μαγειρική σόδα μέσα σε 2 ώρες μετά από κάποιο φάρμακο και μη δίνετε τη θεραπεία σε παιδιά κάτω των 6 ετών αν δε σας το πει ο παιδίατρός σας.

Ωστόσο, δείτε εδώ πως να φτιάξετε αντισυπτικό από την μαγειρική σόδα! Θα πάθετε πλάκα

Με μαγειρική σόδα και λεμόνι θα αντιμετωπίσεις τα σπυράκια - Το τέλειο «μυστικό» για το πρόσωπο

Αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα σπυράκια αλλά δεν θέλεις να πάρεις φάρμακα; Αυτή η συνταγή με μαγειρική σόδα, λεμόνι και ακόμη δυο υλικά είναι το τέλειο «μυστικό» για να λάμπει ξανά το πρόσωπο σου, χωρίς να χαλάσεις πολλά χρήματα, αλλά και χρόνο.

Ένα από τα υλικά είναι η κανέλα που είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό του προσώπου επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της εμφάνισης της ακμής, καθώς και στην αποτροπή εμφάνισης αντιαισθητικών ατελειών του προσώπου.

Ακόμη ένα υλικό είναι το μέλι που προσφέρει την απαλότητα και τα αντιοξειδωτικά που το πρόσωπό σας έχει την ανάγκη, μετά από μια ημέρα στο κέντρο της πόλης μέσα στην ρύπανση. Από την άλλη η λειτουργία της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού βοηθάει να εξαλειφθεί οτιδήποτε φράζει τους πόρους σας. Έτσι, αφήνει το δέρμα σας να αισθάνεται απόλυτα καθαρό και λαμπερό από μέσα προς τα έξω.

Αυτή είναι η συνταγή

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (5 g)
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι (125 g)

Παρασκευή

  • Ανακατέψτε προσεκτικά όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Εφαρμόστε την κρέμα απευθείας στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Ωστόσο, δείτε κι αυτή την μάσκα πάλι με μαγειρική σόδα αλλά και μέλι