Αν διαβάσεις αυτό δεν θα ξαναρίξεις φέτα λεμόνι στο ποτό σου!

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αν διαβάσεις αυτό δεν θα ξαναρίξεις φέτα λεμόνι στο ποτό σου!

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να προκαλέσει ο πάγος ή μία φέτα λεμόνι στο ποτό σας; Αν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα σταματήσετε σίγουρα να το κάνετε!

Όταν τα λεμόνια και ο πάγος σερβίρονται σε ποτά, δεν δίνουν μόνο γεύση αλλά και τον κίνδυνο για βακτήρια και ιούς. Ο πάγος μπορεί να είναι μια ωραία προσθήκη σε ένα ποτό, αλλά μπορεί επίσης να μολυνθεί από μικροοργανισμούς, ακόμη και πριν μετατραπεί σε πάγο. Ενώ το νερό που χρησιμοποιείται για τον πάγο αναμένεται να πληροί τα ίδια υγειονομικά πρότυπα όπως το πόσιμο νερό, η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Το 1987, ο μολυσμένος πάγος που σέρβιραν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Φιλαδέλφεια, που διεξήχθη μεταξύ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και του Κορνέλ, αρρώστησε 5.000 άτομα σε ένα ξέσπασμα του νοροϊού, σε τέσσερις πολιτείες. Ο νοροϊός είναι υπεύθυνος για την έξαρση γαστρεντερίτιδας.
Ο μολυσμένος πάγος ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιδημία χολέρας του 1991 στη Λατινική Αμερική που προκάλεσε την ασθένεια σε 8.000 άτομα αλλά και 17 θανάτους.

Τι γίνεται με το λεμόνι στο ποτό

μην βάζετε λεμόνι στο ποτό

Τα κακά νέα ήταν ότι όταν τα χέρια μολυνθούν με E. coli, τα βακτήρια μεταφέρονται στο υγρό του λεμονιού και του πάγου 100%/. Εάν τα λεμόνια ήταν στεγνά, τα βακτήρια πάλι θα μεταφέροντας αλλά σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Μην ξαναβάλετε αυτές τις τροφές στο ψυγείο!

Αυτά τα ευρήματα ταυτίζονται με προηγούμενη μελέτη, η οποία έδειξε ότι το 69% των φετών λεμονιού που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ποτά από 21 εστιατόρια δειγματοληψίας στην περιοχή του Πάτερσον στο Νιού Τζέρσι, μετέφεραν βακτήρια ή μύκητες που σχετίζονται με ανθρώπινη μόλυνση.

Και στην περίπτωση του πάγου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τα ποσοστά εδώ φτάνουν από 75% έως και 83%.

Προσοχή κίνδυνος! Σταματήστε να βάζετε λεμόνι στο πρόσωπό σας! Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι...

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας.

Στο κάτω κάτω, αφού μπορούμε να το φάμε, γιατί να μην μπορούμε να το απλώσουμε και στο πρόσωπο;

Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που έχουν βιώσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας στο πρόσωπό τους μάσκες από φυσικά υλικά που υποτίθεται ότι καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ακμής, απαλλάσσουν από τα μαύρα στίγματα και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

Να θυμάστε ότι αν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, η ξηροδερμία κοκ., μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά τη σχετική διάγνωση.

Χυμός λεμονιού
Ίσως θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να απλώσετε χυμό λεμονιού απευθείας στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, για την καταπολέμηση της ακμής ή την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να αλλάξει το pH της επιδερμίδας σας, να καταστρέψει την ευαίσθητη εξωτερική στοιβάδα της και να προκαλέσει τσούξιμο, ερεθισμό, ακόμη και σημάδια στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, που συνεπάγεται ότι μπορεί να πάθετε πιο εύκολα έγκαυμα.