Γυναίκες και άντρες προσοχή: 2+1 τροφές που σας... φτιάχνουν και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι

Γεμίστε τα ντουλάπια σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναίκες και άντρες προσοχή: 2+1 τροφές που σας... φτιάχνουν και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι

Η διάθεση για το κρεβάτι αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύπλοκο ζήτημα. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της κατάστασης της σχέσης. Βέβαια, υπάρχουν και 2+1 τροφές που... μπορούν να φτιάξουν και τους άντρες και τις γυναίκες. Ίσως να μην τις έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα αλλά εμείς θα σας... ανοίξουμε τα μάτια.

Ο εντοπισμός ισχυρών δεσμών μεταξύ των τροφών και της λίμπιντο, έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.Στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής είναι ο μόνος επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε τη σας διάθεση μέσω των τροφών, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Αυτές είναι οι 2+1 τροφές που σας... φτιάχνουν

  • Φυστικοβούτυρο για σένα: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχουν αυξάνουν την ντοπαμίνη και αυτή ανεβάζει την ικανοποίηση που νιώθεις κατά το σεξ.
  • Σέλινο για εκείνον: Περιέχει την ορμόνη ανδροστερόνη, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση φερορμονών, που κάνουν τον καλό σου πιο ελκυστικό για σένα.
  • Αυγά και για τους δυο σας:Πλούσια σε βιταμίνες Β5 και Β6, μειώνουν το στρες, το οποίο ρίχνει τη λίμπιντο σε άνδρες και γυναίκες.

Ωστόσο, δείτε εδώ αναλυτικά την "μαύρη" λίστα! Αυτές είναι οι 24 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο

Προσοχή: 2 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρως με αυγό

τροφές απαγορευμένες

Με τι δεν πρέπει να φας το αυγό; Το έχεις κι εσύ μια απορία αυτό; Σου βρήκαμε 2 συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να τις φας μαζί.

Καθημερινά βομβαρδίζουμε το στομάχι μας με ό,τι βλάπτει τον οργανισμό μας αλλά και με προϊόντα που είναι υγιή και ασφαλή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές που αν τις συνδυάσουμε με άλλες, θα μας βλάψουν.

Ναι, ακόμη και αυτά τα τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά, αν τα συνδυάσεις με τα “λάθος” τρόφιμα, τότε μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία. Δεν είναι όλα τα τρόφιμα που καταναλώνεις κάθε μέρα “φιλικά” μεταξύ τους. Με τι δεν πρέπει να φας το αυγό, λοιπόν;

Για ένα ισορροπημένο γεύμα και μια καλή διατροφή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιο φαγητό μπορείς να συνδυάσεις με ποιο για να φτιάξεις το πιο υγιεινό γεύμα. Εδικά, όταν μιλάμε για τα αυγά που η πέψη τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ποιες είναι οι δυο τροφές που δεν πρέπει ποτέ να φας με αυγό

  • Ψάρι: Πρώτο και καλύτερο στη λίστα. Μη βάζεις στο ίδιο πιάτο αυγά και ψάρια γιατί δεν είναι καλός συνδυασμός. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η αβιδίνη ένα συστατικό που περιέχεται στα αυγά, μπορεί να εξουδετερώσει τη βιταμίνη Β7 που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα ψάρια.
  • Τυρί: Ο οργανισμός είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει μια ζωική πρωτεΐνη κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζεις τα αυγά με ζαμπόν, κρέας και τυρί. Ένα τέτοιο πλούσιο πρωινό θα “βαρύνει” το στομάχι σου όλη μέρα!