Μυρίζει η αναπνοή σου άσχημα και έχεις απελπιστεί; Βάλε λίγη μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείς

Κι όμως θα σε σώσει!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Μυρίζει η αναπνοή σου άσχημα και έχεις απελπιστεί; Βάλε λίγη μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείς

Μυρίζει η αναπνοή σου άσχημα και έχεις απελπιστεί; Βάλε λίγη μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα το οποίο θα δεις. Καθαρή και φρέσκια αναπνοή σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό το κόλπο πραγματικά θα σε σώσει.

Μπορείτε να διεκπεραιώσετε διάφορες δουλειές του σπιτιού σας με εύκολο τρόπο και με φυσικά υλικά, όπως η μαγειρική σόδα.

Πώς να κάνεις φρέσκια την αναπνοή σου με μαγειρική σόδα

1. Καθαρίζει τα μαλλιά σας: Λούστε τα μαλλιά σας με μία κουταλιά σόδας. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και θα σας φωτίσει το χρώμα τους.

2. Θεραπεία εγκαυμάτων: Με παγωμένο νερό και μαγειρική σόδα κάντε μείγμα και εφαρμόστε στο έγκαυμα.

3. Ανακουφίζει τα τσιμπήματα εντόμων: Φτιάξτε μείγμα από νερό και σόδα και αλείψτε το στο δέρμα.

4. Απομακρύνει την κακή αναπνοή: Κάντε γαργάρα με σόδα και νερό για να εξουδετερώσετε την άσχημη οσμή.

5. Τρυφεροποιητής κρέατος: Ρίξτε σόδα στο κρέας και αφήστε το στο ψυγείο για τέσσερις ώρες. Ξεπλύνετε το κρέας και μαγειρέψτε το.

6. Κρατάει τις βούρτσες και τις χτένες καθαρές: Μουλιάστε τις βούρτσες και τις χτένες σε νερό με σόδα. Έπειτα, στεγνώστε καλά και θα είναι καινούριες.

7. Καθαρίστε μια αυτόματη καφετιέρα: Κάντε χρήση νερού και σόδας για τον καθαρισμό της καφετιέρας.

8. Καθαρίστε την ταπετσαρία: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό για να καθαρίσετε την ταπετσαρία σας, με την πάστα που θα δημιουργήσετε.

9. Απομακρύνετε τη μουχλιασμένη μυρωδιά από τα βιβλία: Βάλτε σόδα και βιβλία σε μία τσάντα και ανακινήστε τη για να τα καθαρίσετε.

10. Καθαρίστε μια φραγμένη διαρροή: Φτιάξτε μείγμα με σόδα, ξύδι και νερό και καθαρίστε τη φραγμένη διαρροή.

Ωστόσο, δείτε εδώ πως να φτιάξετε αντισυπτικό από την μαγειρική σόδα!

Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ποτήρι νερό και πιείτε το - Το μυστικό των γιαγιάδων που θα σας...σώσει

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε το. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Είναι ένα μυστικό των γιαγιάδων μας, που σίγουρα θα σας σώσε από τα προβλήματα πέψης.

Η μαγειρική σόδα έχει δεκάδες χρήσεις και κάποιες από αυτές ακόμη δεν τις γνωρίζουμε. Βοηθάει στην υγεία μας, στο καθάρισμα, σε θέματα ομορφιάς, μέχρι και στη μαγειρική.

Καλύτερη πέψη με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Αν προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, οι τροφές αφομοιώνονται καλύτερα, καταπολεμώντας τα οξέα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο, το φούσκωμα και την τρομακτική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

μαγειρική σόδα και λεμόνι για πέψη

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν το σώμα σας πάσχει από αυξημένα επίπεδα οξέων και χρειάζεστε τη θεραπεία με την μαγειρική σόδα, ρίξτε μια ματιά στην πέψη σας. Αν είναι βαριά και συνοδεύεται από πρήξιμο ή πηγαίνετε για πολύ ώρα στην τουαλέτα ή πάσχετε από δυσκοιλιότητα, μην διστάσετε να ξεκινήσετε αυτήν τη θεραπεία. Ξεκινήστε την για να καθαρίσετε το έντερό σας από τις τοξίνες και για τη ζύμωση της τροφής. Μην παίρνετε ποτέ μαγειρική σόδα μέσα σε 2 ώρες μετά από κάποιο φάρμακο και μη δίνετε τη θεραπεία σε παιδιά κάτω των 6 ετών αν δε σας το πει ο παιδίατρός σας.